Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Περιοδεία ΛΑ.ΣΥ στις πληγείσες περιοχές της Ζακύνθου από τον ΙΑΝΟ

Τις πληγείσες περιοχές στα χωριά Άγιος Κήρυκας, Άγιος Δημήτρης, Κατοστάρι, Αλυκές, Αλυκανάς επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ, την περιφερειακή σύμβουλο Ιονίων Νήσων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αλεξάνδρα Μπάλου, τον γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Ζακύνθου του ΚΚΕ Παναγιώτη Στρούζα.
Ενημερώθηκαν από τους προέδρους των χωριών, αλλά και από κατοίκους για τις καταστροφές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στα σπίτια, στις υποδομές, σε ψαράδες της περιοχής, αλλά και στην αγροτική παραγωγή. Πολλές ζημιές υπάρχουν σε σχολικά συγκροτήματα που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης. Οι κάτοικοι και οι πρόεδροι των χωριών εξέφρασαν παράπονα για την ανυπαρξία των κρατικού μηχανισμού και την πρόληψη τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον δήμο αλλά και την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αντιπλημμυρική προστασία της Ζακύνθου από όλες τις περιφερειακές αρχές.
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζεται ακόμα και σήμερα, παρά τις όποιες εξαγγελίες ότι πολλά χωριά παραμένουν μέχρι και σήμερα χωρίς ρεύμα.
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με σύσκεψη στο χωριό Σκουλικάδο, όπου η αντιπροσωπεία του Κόμματος συνομίλησε με τους κατοίκους των γύρω περιοχών για τις συνέπειες που άφησε ο κυκλώνας κυρίως στην αγροτική παραγωγή.
Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων καλεί την κυβέρνηση, την Περιφέρεια, τον δήμο να πάρουν άμεσα μέτρα όπως:
• Άμεση και οριστική αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης όλων των περιοχών. Προμήθεια γεννητριών εδώ και τώρα για να λειτουργήσουν όλα τα αντλιοστάσια.
• Άμεση καταγραφή στις ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Αποζημίωση 100% των πληγέντων και στην πραγματική τους αξία για το σύνολο των καταστροφών σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές – γεωργικές εγκαταστάσεις (οι περισσότερες έχασαν τις πρόχειρες κατά κανόνα στέγες τους, αλλά και ζώα), στους ελαιοπαραγωγούς που έχασαν σημαντικό μέρος της παραγωγής τους, στους επαγγελματίες που έπαθαν σοβαρές ζημιές στον εξοπλισμό τους και τα αναλώσιμα, στους κατοίκους και στα πλημμυρισμένα νοικοκυριά που καταστράφηκε η οικοσκευή τους, στους ψαράδες που έπαθαν ζημιές στα σκάφη τους, στους μελισσοκόμους που έχασαν τα μελίσσια τους κ.α.
• Άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε σχολικές υποδομές.
• Να απαλλαγούν οι πληγέντες από τα δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης και πλειστηριασμών.
• Επικαιροποιημένο και ολοκληρωμένο σύστημα πολιτικής προστασίας και εκπαίδευσης του πληθυσμού, από φυσικές καταστροφές με όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα και οχήματα με μόνιμο και καταρτισμένο προσωπικό με τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών φιλοξενίας κ.ά.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)