Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επίσκεψη Γιάννας Αγγελοπούλου στη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου

Την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ιστορικό Δημαρχείο, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής “ Ελλάδα 2021” κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της εδώ παρουσία της Προέδρου για την σημερινή εκδήλωση στην Ιόνιο Βουλή και είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

Την κ Αγγελοπούλου συνόδευαν τα μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η καθηγήτρια Δέσποινα Μουζάκη (Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,Τμήμα Κινηματογράφου), ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης) και ο καθηγητής Νίκος Κανελλόπουλος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Μεταλληνός και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Χρυσούλα Τόμπρου. Επίσης τα μέλη της Επιτροπής του Δήμου μας, η Συντονίστρια Νότα Ψαροπούλου, ο Χαράλαμπος Βούλγαρης και η Ρωξάνη Ξυδιά – Πολίτη.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, η Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε την κ. Αγγελοπούλου για την εδώ παρουσία της, έκανε μια σύντομη αναφορά για την συμβολή της Κέρκυρας και των άλλων νησιών του Ιονίου στην επανάσταση του 1821 καθώς για το ρόλο του πνευματικού και πολιτικού κόσμου των Επτανήσων στο διπλωματικό πεδίο.

Η κ. Υδραίου στάθηκε στον ουσιαστικό ρόλο του Ιωάννη Καποδίστρια λέγοντας: “Πολλοί λίγοι γνωρίζουν το γεγονός ότι στο ξεκίνημα της, η επανάσταση περισώθηκε χάρη στον πατριωτισμό και την διπλωματική ευστροφία του Ιωάννη Καποδίστρια”

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ