Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ερώτηση Αλέκου Αυλωνίτη για τις δυο πυρκαγιές στο Τεμπλόνι και στον Ερημίτη

Τη μεγάλη απορία και τον προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας της Κέρκυρας για τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές που ξέσπασαν στους ΧΥΤΑ των Ιονίων Νήσων και τον Ερημίτη εξέφρασε προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά με επίκαιρη ερώτησή του ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Την επίκαιρη ερώτηση απάντησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου κατόπιν συνεννόησης του Υφυπουργού κ. Χαρδαλιά και του Βουλευτή κ. Αυλωνίτη δεδομένου ότι ο πρώτος αδυνατούσε λόγω των πρόσφατων γεγονότων. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε παραστατικά στις εκτεταμένες καταστροφές που σημειώθηκαν στους ΧΥΤΑ του Τεμπλονίου, των Παξών, της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, αλλά και στη δασική έκταση του Ερημίτη που παραχωρήθηκε στην επενδυτική εταιρεία NHS Capital καταθέτοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Επαναφέροντας τα ερωτήματά του για την πορεία εξέτασης των ευθυνών, των αιτιών και των τελικών πορισμάτων που προκάλεσαν τις πυρκαγιές είπε χαρακτηριστικά «έξι πυρκαγιές στους ΧΥΤΑ και μία στον πυρήνα του ακινήτου του Ερημίτη που υποστήριζε ο ίδιος, ο Πρωθυπουργός πως θα προστατεύονταν από πυρκαγιές μετά και την ιδιωτικοποίησή της».

Ο Υφυπουργός κ. Οικονόμου υπεραμύνθηκε των επιχειρησιακών σχεδίων και της άμεσης αντιμετώπισης όλων των πυρκαγιών από το Πυροσβεστικό Σώμα, δίχως όμως να δώσει με επάρκεια απάντηση για την τύχη των σχετικών πορισμάτων που αναμένει η κοινωνία της Κέρκυρας.

Στη δευτερολογία του ο κ. Αυλωνίτης υπογράμμισε την κρισιμότητα της ανακοίνωσης των πορισμάτων κατόπιν των ερευνών που μέχρι σήμερα, διεξάγουν οι κρατικές αρχές, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της δημόσιας υγείας από την διάχυση καρκινογόνων αερίων (διοξίνες κ.λπ.) και των κινδύνων για τους κατοίκους των χωριών που γειτνιάζουν με τις πυρόπληκτες περιοχές.

Επισημαίνεται ότι, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έθεσε το θέμα των Περιφερειακών Κέντρων Πολιτικής Προστασίας δεδομένου ότι απουσίαζε ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υφυπουργός ο κ. Χαρδαλιάς για το οποίο, προτίθεται να καταθέσει άμεσα επίκαιρη ερώτηση.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ