Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παπαθανάσης «αδειάζει» Χαρδαλιά στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν θα φιλούσα κανένα χέρι ιερέα

«Είμαι χριστιανός ορθόδοξος και αυτή τη στιγμή πάνω από όλα είναι η δημόσια υγεία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1
και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ερωτηθείς εάν θα φιλούσε το χέρι ιερέα όπως έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως δεν θα φιλούσε κανένα χέρι και πως ήταν πολύ προσκετικός και θα εφάρμοζε κάθε μέτρο.

Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Παπαθάνσης σημείωσε πως εχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να βελτιωθεί η συχνότητα των συρμών του Μετρό, προσθέτονας πως μαγικό τρικ για να υπάρξουν επιπλέον συρμοί δεν μπορεί να υπάρξει 

Τόνισε πως το θέμα της υγείας δεν μπαίνει σε ζυγαριά και όποια μέτρα πρέπει να ληφθούν θα ληφθούν, ενώ ζήτησε να φορούν όλοι μάσκες και να είναι προσεκτικοί, επισημαίνοντας ταυτόρονα ότι σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα επιβάλλονται πρόστιμα και πως οι έλεγχοι είναι διαρκείς.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Νίκου Παπαθανάση στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά με δρομολόγια των συρμών του μετρό

Ν.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: Η αλλαγή των χρονοαποστάσεων δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ έτσι ώστε να βελτιώσει τη συχνότητα των συρμών και έχουμε μια σημαντική βελτίωση. Δεν έχουμε σαφώς τις χρονοαποστάσεις που είχαμε κάποτε ακριβώς διότι αυτό το σύστημα επειδή εγκαταλείφθηκε 4,5 χρόνια από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έγινε καμία βελτίωση στη συντήρηση των συρμών και παίρνει χρόνο θέλω να σας πω ότι βελτιώθηκε κατά 25% τουλάχιστον η συχνότητα των συρμών.
Με αφορμή το συνωστισμό στις αποβάθρες του Μετρό

Ν.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: Δεν είναι εύκολο θέμα να φρενάρεις κόσμο από το να κινηθεί, θα δημιουργήσεις μεγαλύτερα προβλήματα αν προσπαθήσεις να σταματήσεις τον κόσμο στην είσοδο του μετρό. Αντίθετα αυτό το οποίο χρειάζεται είναι ότι χρειάζεται όλοι να φοράμε τις μάσκες, να είμαστε προσεκτικοί. Το ότι προσερχόμαστε στις εργασίες σε διαφορετικούς χρόνους είναι το καλύτερο μέτρο για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Μαγικό τρικ για να γεμίσεις συρμούς δεν μπορεί να υπάρξει εκείνο το οποίο γίνεται και έχει γίνει και συγχαρητήρια στο υπουργείο Μεταφορών και στη διοίκηση είναι ότι έχουν βελτιώσει τη συχνότητα των συρμών.

Ν.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: Απόλυτο μέτρο δεν μπορεί να υπάρξει, το μόνο μέτρο το οποίο υπάρχει είναι κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκες. Αυτό είναι το μόνο όπλο απέναντι στον covid.

Ν.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: Οι ειδικοί επιστήμονες συνεδριάζουν καθημερινά και διορθωτικές εκτιμήσεις, παρεμβάσεις και μέτρα λαμβάνονται καθημερινά. Τα μέτρα τα οποία έχουμε σήμερα είναι μέτρα τα οποία μας έβγαλαν στην επανεκκίνηση πάρα πολύ καλά και μας έφεραν σήμερα, που ξαφνικά βεβαίως έχουμε την αύξηση αυτή των κρουσμάτων, και έχουν γίνει διορθωτικές κινήσεις πάνω σε αυτό. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το θέμα της υγείας δεν μπαίνει σε ζυγαριά και όποια μέτρα απαιτηθούν και πρέπει να ληφθούν θα ληφθούν.

Ν.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: Είπαμε από την αρχή ότι οριζόντιο lockdown δεν υπάρχει τοπικές παρεμβάσεις ή τοπικό lockdown μπορεί να υπάρξει. Δεν μπορώ να απαντήσω αν το τοπικό lockdown εννοείται η Αττική που είναι η μισή Ελλάδα. Τοπικό lockdown είναι αυτά τα οποία έγιναν σε δήμους όπου υπήρχαν προβλήματα και είχαμε ένα περιορισμένο τμήμα, ένα δήμο ή μια περιοχή που υπήρχε τοπικό lockdown. Επιπρόσθετα μέτρα ίσως και πιο αυστηρά μέτρα μπορούν να ληφθούν.

Αναφορικά με τους ελέγχους

Ν.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι έξω, υπάρχουν πάρα πολλά πρόστιμα και κλείνουν και χώροι και ανακοινώνεται κάθε εβδομάδα το πόσα πρόστιμα και πόσοι χώροι κλείνουν. Οι έλεγχοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο υψηλότερο σημείο που μπορεί να κάνει η πολιτεία. Έχει όλο το μηχανισμό έξω, είναι όλη η Αστυνομία σε ελέγχους, είναι Ανεξάρτητη αρχή διαφάνειας, είναι το υπουργείο Ανάπτυξης με όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά η ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς πρέπει να πρυτανεύσει γιατί δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός για κάθε έλληνα και εμείς οι ίδιοι όταν βλέπουμε κάτι πρέπει να κάνουμε την παρατήρηση.

Ερωτηθείς αν θα φιλούσε το χέρι ενός ιερέα όπως έκανε ο κ. Χαρδαλιάς

Ν.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: Είμαι χριστιανός Ορθόδοξος, αυτή τη στιγμή πάνω από όλα είναι η δημόσια υγεία, εγώ αυτή τη στιγμή δεν θα φιλούσα κανένα χέρι ταυτόχρονα θα ήμουνα πολύ προσεκτικός και θα εφάρμοζα το κάθε μέτρο. Σαφώς μπορεί να υποκλιθώ σε έναν ιερέα αλλά στην εποχή που ζούμε νομίζω ότι πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα.

Αναφορικά με τις συζητήσεις για την επένδυση της International Development Finance Corporation στα ναυπηγεία Ελευσίνας

Ν.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: Αυτός ο οργανισμός είναι ο κατεξοχήν επενδυτικός βραχίονας στων ΗΠΑ στην αμυντική βιομηχανία, είναι λοιπόν τεράστιο το γεγονός ότι όχι μόνο ο διευθύνων σύμβουλος αυτού του οργανισμού ήρθε εδώ στην Ελλάδα αλλά τον συνόδευαν και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι άλλων σημαντικών οργανισμών. Πολύ σημαντική επίσκεψη, είδαν τον πρωθυπουργό, επισκέφτηκαν τα ναυπηγεία Ελευσίνας σαφώς ενδιαφέρονται και για την Αλεξανδρούπολη και για την Καβάλα αλλά είναι πολύ σημαντικό, γεωπολιτικής αξίας γεγονός, ότι αυτή τη στιγμή βρισκονται εδώ οι άνθρωποι αυτοί να επενδύσουν στην Ελλάδα. Και μάλιστα έχουν πολύ ισχυρό σχέδιο επενδύσεων για την πατρίδα μας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ