Αναστασιάδης στην τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ: Η αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μετουσιωθεί σε πράξεις

Share:
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης
συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), δίνοντας το παρόν στις εξ αποστάσεως εργασίες της Συνόδου. 
Ο κ. Αναστασιάδης κατά την τοποθέτησή του στη Σύνοδο αναφέρθηκε εκτενώς στις συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, οι οποίες παραβιάζουν κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζήτησε όπως η αλληλεγγύη από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μετουσιωθεί σε συγκεκριμένες πράξεις.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης στις απειλές της Τουρκίας σε σχέση με τον εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου κατά παράβαση των σχετικών ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εξέφρασαν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους προς την Κύπρο σε σχέση με τις παράνομες τουρκικές ενέργειες και υπογράμμισαν ότι η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εφαρμόσει όσα το διεθνές δίκαιο υπαγορεύει.

Previous Article

Ο Κικίλιας ενημερώνει τα κόμματα για τις ΜΕΘ

Next Article

Ερώτηση Αλέκου Αυλωνίτη για τον εσωτερικό τουρισμό

Σχετικά Άρθρα