Νέα δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα 19,5 μονάδες στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Εύσημα στην κυβέρνηση για τα Ελληνοτουρκικά

Share:

Μεγάλο προβάδισμα της τάξης των 19,5 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση, ενώ η πλειοψηφία των πολιτών δίνει τα εύσημα στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 39,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 20/% σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση  της εταιρείας Interview για λογαριασμό του Βεργίνα TV. Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 7,5%, το ΚΚΕ 4,6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜεΡΑ25 3,0%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι ψηφίζει το 7,9%, ενώ στο 12% είναι οι αναποφάσιστοι και στο 1% το Άκυρο/Λευκό.

Επιπρόσθετα, 6 στους 10 Έλληνες (59% των ερωτηθέντων) δηλώνουν ότι προτιμούν να αυξηθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες παρά να δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους (32%).

Την ίδια ώρα ικανοποιημένο εμφανίζεται το 59% των πολιτών σε σχέση με τις ενέργειες της κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, με το 41% να δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο.

 Να «απαντήσουμε στρατιωτικά» στην Τουρκία εάν συνεχίσει τις προκλήσεις επιλέγει το 36% των πολιτών έναντι 63% που προκρίνει την διπλωματική οδό.

Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, η πλειοψηφία των πολιτών (72%) προτιμά δομές κλειστού τύπου.

Η αξιολόγηση των υπουργών

Στην αξιολόγηση των υπουργών, πρώτος είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης με ποσοστό 14% και ακολουθούν ο Χρήστος Σταϊκούρας (11%), οι κ.κ. Κικίλιας και Θεοδωρικάκος 7%, Παναγιωτόπουλος, Βορίδης και Πιερρακάκης με ποσοστό 6%, ο κ. Θεοχάρης 5%, με τελευταίους την κ. Κεραμέως (3%) και τον κ. Βρούτση (2%).

Previous Article

Ικανοποίηση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας

Next Article

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ: Χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια από την Τουρκία για την αποκλιμάκωση

Σχετικά Άρθρα