Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Αλέκος Αυλωνίτης για την επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου

Με αφορμή την επίσκεψη της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στην Κέρκυρα, ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνδρομή της Κέρκυρας και των Επτανήσων στην ιστορική διαδρομή του έθνους μας είναι σημαντική και ιδιαίτερη. Για αυτό και παρουσιάζει μεγάλο ερευνητικό αλλά και διδακτικό ενδιαφέρον η αποτύπωση της ζωής, του παραδείγματος και της θυσίας ηρωικών προσώπων που συνετέλεσαν στον αγώνα της απελευθέρωσης των Ελλήνων παρά  τις προτροπές των Άγγλων αφού τα Επτάνησα τότε ήταν αγγλοκρατούμενα. Η  συμμετοχή των Κερκυραίων στη Φιλική εταιρεία και στην ανόρθωση του ελληνικού κράτους είναι σημαντική με εμβληματικό πρόσωπο τον  Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Άλλωστε, όλα αυτά και πολλά άλλα είχα μνημονεύσει σε προσωπική μου επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων. όταν κάποιοι άλλοι χαρακτήριζαν  τον μεγάλο Έλληνα Ιωάννη Καποδίστρια ως δικτάτορα και  πολιτικό που δίχασε και διαίρεσε τον ελληνικό λαό.

Η παρουσία της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννας Αγγελοπούλου στην Κέρκυρα φαντάζομαι πως σηματοδοτεί την εξύψωση του πνεύματος όσων εισαγωγικά και σχηματικά περιέγραψα για τον Ιωάννη Καποδίστρια παραπάνω.

Δυσκολεύομαι ωστόσο, να κατανοήσω πως εξυπηρετείται η σημασία των ιστορικών γεγονότων και η συνεισφορά των Επτανήσιων στην επαναστατημένη Ελλάδα, όταν στη σύσκεψη που διοργανώθηκε χθες, υπό την κ. Αγγελοπούλου ο χρόνος ομιλίας που αναλογεί σε ένα μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας είναι μόνο δύο λεπτά. Ελπίζω να δόθηκε περισσότερος χρόνος σε αυτούς που συμμετείχαν.

Προσωπικά προγραμματισμένες κοινοβουλευτικές μου υποχρεώσεις και ειδικότερα, η επίκαιρη ερώτησή μου προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές που σημειώθηκαν στην Κέρκυρα προσφάτως, η οποία συζητήθηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή, δεν επέτρεψαν τη φυσική μου παρουσία στη εν λόγω σύσκεψη.

Με την ευκαιρία που μου δίδεται ευχαριστώ και πάλι το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για την πρόσκληση, διαβεβαιώνοντας όλους πως θα γνωστοποιήσω  άμεσα και γραπτώς τις θέσεις μου και τις προτάσεις μου επί του θέματος».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ