Ο Τσακαλώτος «άδειασε» θεαματικά τον Τσίπρα για τη φράση «πολιτικός απατεώνας ο Μητσοτάκης»

Share:
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
 πήρε το όπλο του και πυροβόλησε ευθέως το νέο αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα περί πολιτικής απάτης της κυβέρνησης στέλνοντας έτσι μήνυμα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι τίποτα δεν τελείωσε εσωκομματικά παρά τις οποίες αλλαγές έκανε μέσα στο κόμμα.

Σε ανάρτηση του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ο επικεφαλής της ομάδας των 53+ ανέφερε χαρακτηριστικά

«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες. Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης. Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο – πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών – και δεν είναι πειστική.»

Όπως είναι γνωστό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό «πολιτικός απατεώνας» αναφερόμενος στον πρωθυπουργό στην συζήτηση που έγινε για την πανδημία μέσα στην Βουλή ενώ στην ΔΕΘ είχε αποκαλέσει πολιτική απάτη την στάση της Νέα Δημοκρατία στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, στην διαχείριση της πανδημίας αλλά και της οικονομίας.

Για πολλούς η αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν αναμενόμενη αφού στον πρόσφατο ανασχηματισμό των τομεάρχων ο Αλέξης Τσίπρας του πήρε το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών και το έδωσε στην Έφη Αχτσιόγλου , πηγαίνοντας τον πρώην τομεάρχη στην Βουλή.

Αρχικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτο όμως οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ περίμεναν την αντίδραση του.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη είχε επιχειρήσει πάντως να υποβαθμίσει το θέμα λέγοντας : « Δεν υπάρχει κανένα «κούρεμα» του Ευκλείδη , είπε . Το να είναι κάποιος πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής του μεγάλου Οικονομικού Κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι «κούρεμα». Είναι μια σημαντική θέση ευθύνης.

Γνωρίζω το αγαπημένο θέμα των δημοσιογράφων για τη σχέση μου με τον Τσακαλώτο. Η σχέση μας είναι άριστη, η πολιτική και προσωπική. Έχουμε άλλους κώδικες επικοινωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι υποτίμηση να δίνει κάποιος την μάχη από τέτοιο μετερίζι. Όταν διαφωνούμε, δεν το κάνουμε για να βάλουμε τρικλοποδιά σε κανέναν.

Δεν υπάρχουν βαρονίες ή τιμάρια στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά σε άλλα κόμματα.

Ο Τσακαλώτος παραμένει ο βασικός συνεργάτης μου και για τα θέματα της οικονομικής πολιτικής και όχι μόνο.»

Previous Article

Συνάντηση με τον μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου είχε ο πρωθυπουργός

Next Article

“Εθνική Ανεξαρτησία και Ανεξάρτητες Οικονομικές Ζώνες” Άρθρο του Κώστη Παυλίδη.

Σχετικά Άρθρα