Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το «μαργαριτάρι» της Τζάκρη με τον διεθνισμό έφερε «φαγωμάρα» στον ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη εξαπέλυσε χθες σκληρή επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι ….διεθνιστής την στιγμή που ο διεθνισμός είναι βασικό ιδεολογικό στοιχείο της αριστεράς. Άλλωστε αυτό επικαλέστηκε πολλές φορές στην Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να πει πως βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ τις σχέσεις της Ελλάδας με την Βόρεια Μακεδονία αλλά και με την Τουρκία .

Η αναφορά της αυτή όπως ήταν φυσικό πυροδότησε τα σχόλια στην Κουμουνδούρου καθώς η τομεάρχης στα θέματα απόδημου ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει στο στόχαστρο πολλών στελεχών του κόμματος της για τις βιαστικές και επιπόλαιες τοποθετήσεις της.

Στελέχη μάλιστα της κομματικής τάσης – τα οποία μάλιστα αντέδρασαν και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης – δεν έκρυβαν τον εκνευρισμό τους καθώς θεωρούν ότι την συγκεκριμένη στιγμή όλα τα στελέχη του κόμματος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά στο τι λένε και στο πως χειρίζονται τις λέξεις και τις έννοιες.

Η Θεοδώρα Τζακρη χρησιμοποίησε και την λέξη αυτή για να χαρακτηρίσει την πολιτική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εθνικά θέματα. Συγκεκριμένα είπε « .Ο Ερντογάν είναι θρασύδειλος και έχει σχέση με την ανεκτικότητα. Εμείς έχουμε μοναδική διαφορά με την Τουρκία και αυτή είναι η υφαλοκρηπίδα. Ο όποιος διάλογος που θέλουν να μας σύρουν Αμερικανοί και Γάλλοι θα είναι μόνο για αυτό το θέμα. Δεν συζητάμε για τίποτα άλλο και αυτό αν η Τουρκία αποκλιμακώσει την ένταση. Το 2018, με το που αποπειράθηκε να εισέλθει τουρκικό πλοίο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα κυνηγήθηκε και απετράπη η είσοδός τους. Αλλά τότε τα ελληνικά media ασχολούνταν με τον κ. Πολάκη. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις με την Τουρκία είναι συγκεκριμένες και τις απέδειξε στο πεδίο της αντιπαράθεσης. Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ποια είναι η δικιά του απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων. Είδατε την κωλοτούμπα τη χθεσινή την βορειομακεδονικη… Όσον αφορά την Τουρκία, υπάρχει αντίληψη ότι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η θάλασσα ανήκει στα ψάρια, το βλέπουμε αυτό, εφόσον θα καθίσουμε να μιλήσουμε εφ’ όλης της ύλης να συζητήσουμε ακόμα και για την αποστρατικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο, ο οποίος υπαναχώρησε από την εθνική γραμμή 40 ετών, που χάραξε πρώτος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Για την ιστορία όπως αναφέρει το Wikipedia«O διεθνισμός είναι σύνολο αντιλήψεων οι οποίες προάγουν τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των λαών και των εθνών, αντί των γενοκτονιών και των εθνοκαθάρσεων.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)