Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βορίδης στα Παραπολιτικά 90,1: Παράνομες οι καταλήψεις στα σχολεία

Παράνομες οι καταλήψεις στα σχολεία και πρέπει να αντιμετωπιστούν δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης εκτίμησε ότι η αρμόδια υπουργός θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο και σημείωσε πως όταν έρχεται σε επαφή με ιερείς υποκλίνεται.

Περιγράφοντας την κατάσταση στην Καρδίτσα που επλήγη από την κακοκαιρία έκανε λόγο για σημαντικές ζημιές σε καταστήματα, σπίτια ενώ είπε ότι δρόμοι έχουν κοπεί και γέφυρες έχουν καταρρεύσει.

Ο υπουργός τόνισε πως έχουν καταστραφεί 300 με 350 χιλιάδες στρέμματα σε επίπεδο καλλιεργειών ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές σε ζωϊκό κεφάλαιο.

Μάλιστα ο κ. Βορίδης ανέφερε πως έχει δοθεί πρόσβαση στον ΕΛΓΑ στα αποθεματικά του κράτους.

Είπε πως 30 συνεργεία καταγράφουν τις απώλειες του ζωϊκού κεφαλαίου διαδικασία που θα ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή, ώστε να δοθούν έναντι ποσά στους πληγέντες.

Ανέφερε ακόμα πως πρέπει να αποτραπεί ένα νέο lockdown καθώς θα υπάρχουν συνέπειες στην οικονομία. Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να το αποφύγει. Υπογράμμισε ότι οι ποινικές κυρώσεις θα πρέπει να υπάρχουν είπε ωστόσο πως οι πολίτες θα πρέπει να συμμορφώνονται με τα μέτρα. 

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε πως η ΝΔ έχει πει πως είναι κακή και αν κυρωθεί δεν ανατρέπεται.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ