Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ερντογάν: Αυτά ζητάει ο Τούρκος πρόεδρος από την Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
με την επικεφαλής  της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

 «Μαξιμαλιστικοί» οι ισχυρισμοί της Ελλάδος και της Κύπρου

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Άγκυρα έπειτα από το πέρας της επικοινωνίας Ερντογάν-Φον ντερ Λάιεν, υπογραμμίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε προς την πρόεδρο της Κομισιόν πως υπήρξε υπέρμαχος της συζήτησης με την Ελλάδα, ελπίζοντας πως δε θα σπαταληθεί αυτή η ευκαιρία για διπλωματία από τη χώρα μας

Βέβαια, δεν έλλειψε και η γνωστή ρητορική καθώς επανέλαβε τις προκλήσεις του στο προσφυγικό. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε πως «η ΕΕ θα πρέπει να διευθετήσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στις οποίες προχωρά η Ελλάδα και η Frontex μέσω πρακτικών επαναπροώθησης».

O Eρντογάν σημείωσε ότι η ανανέωση της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, καθώς και η ανανέωση της Τελωνειακής Ένωσης και της εξαίρεσης στη βίζα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία καλή βάση για την ενδυνάμωση των σχέσεων.

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Χρήσιμη η συζήτηση με τον Ερντογάν 

Με ανάρτησή της στο twitter η πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε ως χρήσιμη την επικοινωνία που είχε με τον Ερντογάν, χαιρετίζοντας  την προγραμματισμένη έναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα.

Η ανάρτησή της στο twitter: 

 Συνομιλία Ερντογάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟΕπικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ είχε ο Ερντογάν το απόγευμα της Τετάρτης. 

Με ανάρτησή του στο twitter ο Στόλντενμπεργκ τόνισε πως το επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε γύρω από “την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εν εξελίξει προσπάθειες του ΝΑΤΟ για στρατιωτική αποσυμφόρηση για την αποφυγή περιστατικών και ατυχημάτων”.

Υπογράμμισε ότι “η Τουρκία και η Ελλάδα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ είναι πλατφόρμα διαλόγου”.

Η ανάρτησή του στο twitter

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ