Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων

Κατόπιν του υπ’ αριθ. πρωτ. 165885/23/09/2020 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/σου, Δυτ. Ελλάδας, Ιονίου με θέμα “Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για 23-09-2020” με το οποίο προβλέπονται ότι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται σήμερα Τετάρτη (23-09-2020) στο βόρειο Ιόνιο, θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, και θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.
Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν μέχρι το απόγευμα και την Ήπειρο, ενώ μετά το μεσημέρι σταδιακά θα επεκταθούν και στο Νότιο Ιόνιο.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Μετά τα ανωτέρω παρακαλούμε:

α) Να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γ.Γ.Π.Π. και τον σχεδιασμό των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Β) Για την ενημέρωση (μέσω των ΜΜΕ) των πολιτών, ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης, να αποφεύγουν τις διασταυρώσεις με χειμάρρους, τη στάθμευση των οχημάτων κάτω από δένδρα κλπ, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις και να διαφυλαχτεί η ασφάλεια των πολιτών.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν τις οδηγίες των κατά τόπους αρμόδιων φορέων, όπως Τροχαία κ.λ.π.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ