Δημήτρης Μπιάγκης: Μέσα από τους σιωπηλούς θρήνους μάθαμε να σηκώνουμε με αξιοπρέπεια το κεφάλι

Share:

Σήμερα, με τις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ελληνοσερβικής Φιλίας, ξαναφέρνουμε στο προσκήνιο τις τραγικές εκείνες στιγμές που βίωσαν οι χιλιάδες Σέρβοι πολίτες και ο αποδεκατισμένος Σερβικός Στρατός στο νησί της Κέρκυρας κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Σήμερα, Κέρκυρα και Σερβία, από κοινού, τιμούμε όλους αυτούς που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής του Σερβικού Στρατού στο «νησί της σωτηρίας τους», την Κέρκυρα, την περίοδο εκείνη, και στέλνουμε το δικό μας ηχηρό μήνυμα προς όλο τον κόσμο, προασπίζοντας κυρίαρχα τις αξίες της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, της προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της συνεργασία μεταξύ των λαών.
Σήμερα, αποτίουμε τον απαραίτητο φόρο τιμής στη μνήμη όλων αυτών που πολέμησαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και θυσιάστηκαν στο βωμό της, προσφέροντάς την απλόχερα σ’ όλους μας. Στεκόμαστε με υπερηφάνεια απέναντι και σ’ εκείνους τους αφανείς ήρωες της Κέρκυρας, που στήριξαν με περίσσευμα ψυχής τους αδερφούς Σέρβους στρατιώτες και πρόσφυγες εκείνα τα δύσκολα χρόνια, άπλωσαν χείρα βοηθείας στο δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο και δημιούργησαν με τη θέση και στάση ζωής τους αυτούς τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δυο λαών.
Ας κρατήσουμε ζωντανή ετούτη την ιδιαίτερη σχέση και τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ μας. Είναι στο χέρι μας, καθώς μοιάζει να σφυρηλατήθηκε μέσα από κοινούς αγώνες, ηρωισμό, αυτοθυσία, αλληλεγγύη και ανθρωπισμό, πάνω σε στέρεες βάσεις. Μέσα από τον θάνατο και τους σιωπηλούς θρήνους οι λαοί μας, έμαθαν να σηκώνουν με αξιοπρέπεια το κεφάλι, να αντλούν δύναμη και διδάγματα από την ιστορία και να βγαίνουν νικητές.

Previous Article

Σακελλαροπούλου από Κύπρο: Ένα κοινό, ειρηνικό μέλλον οικοδομείται μέσα από το σεβασμό

Next Article

ΑΝΑΣΑ: Ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για τα σχολικά λεωφορεία (Covid 19).

Σχετικά Άρθρα