Σκυλακάκης από Βουλή: Η κυβέρνηση αντιδρά με σύνεση και σωφροσύνη – Ταχύτατη αντίδραση για τις αποζημιώσεις των πληγέντων

Share:
Με τη διαδικασία του επείγοντος άρχισε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η επεξεργασία και συζήτηση του νομοσχεδίου «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανός
“, περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορoναϊού και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».
Ένα σοβαρό κράτος δεν φτάνει να προσέχει μόνο τι δαπανά, αλλά είναι σημαντικό να το δαπανά τη σωστή στιγμή

Με την αιτιολόγηση του επείγοντας χαρακτήρα αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος επισήμανε ότι στα τριάντα χρόνια που ασχολείται με την πολιτική, δεν θυμάται κυβέρνηση, όπως η σημερινή, που να βρέθηκε αντιμέτωπη με τόσες εξωγενείς κρίσεις μαζί, κρίσεις σφοδρότατες μεγάλης σημασίας τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει.

«Έχουμε την πανδημία, τη μεγαλύτερη από το 1918. Έχουμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Το μεταναστευτικό που ξεκίνησε από τον Έβρο, τα ελληνοτουρκικά, για τα οποία συνεχώς υπογράφονται δαπάνες για την παραμονή του Ναυτικού στο Αιγαίο. Ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός», 

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε πως : «Η κυβέρνηση αντιδρά με σύνεση, σωφροσύνη, αλλά στις κρίσεις έχει τεράστια σημασία η ταχύτητα. Η ταχύτητα των αποζημιώσεων των ανθρώπων που πλήττονται, το κάναμε φέτος με τον ΕΛΓΑ το καλοκαίρι και το κατανόησαν οι αγρότες που πήραν τα χρήματα νωρίτερα παρά ποτέ. Ένα σοβαρό κράτος δεν φτάνει να προσέχει μόνο τι δαπανά, αλλά έχει σημασία να το δαπανά τη σωστή στιγμή, έγκαιρα. Τότε που οι άνθρωποι πράγματι το χρειάζονται».

Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση και μια κρατική μηχανή να λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι το νομοσχέδιο που εισάγεται σήμερα προς συζήτηση και επεξεργασία, περιλαμβάνει την έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση που πρέπει να είναι αφορολόγητη και ανεκχώρητη, την αναστολή των αναγκαστικών μέτρων πληρωμής στις περιοχές που πλήττονται, την παράταση της θητείας όσων εργάζονται για την αντιμετώπιση της κρίσης, τη χρήση του εργαλείου της αναστολής συμβάσεων εργασίας με πληρωμή από το κράτος, την αναβολή του ΕΝΦΙΑ, την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ για μια σειρά από κλάδους, τις αυξημένες πιστώσεις για τους εκπαιδευτικούς που είναι αναγκαίες λόγω της συγκυρίας και τη νέα εκστρατεία ενημέρωσης που είναι κρίσιμη στη δεύτερη φάση της πανδημίας.

«Σε αυτή τη δύσκολη εποχή αισθανόμαστε όλοι, κυρίως οι πιο ευάλωτοι, την υγειονομική απειλή. Ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας μας πιέζεται οικονομικά, χιλιάδες είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται και είχαμε και απώλεια ανθρώπινων ζωών. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση και μια κρατική μηχανή να λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Θέλουμε μια αντιπολίτευση που να κάνει κριτική και να την κάνει υπεύθυνα και θέλουμε οι πολίτες να προσέχουν κατά το δυνατό στην καθημερινή συμπεριφορά τους. Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οι κρίσεις είτε διαλύουν τις κοινωνίες είτε τις κάνουν πιο δυνατές, και η ελληνική κοινωνία θα βγει πιο δυνατή από αυτή την κρίση», είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Previous Article

Νέες αποκαλύψεις Καλογρίτσα για Παππά: Με πρόδωσαν, με θυσίασαν, τους εμπιστευόμουν-Απειλεί να δώσει κι άλλους

Next Article

Έκκληση Τσιόδρα – Κικίλια σε αντιπολίτευση: «Στηρίξτε την προσπάθεια κατά της πανδημίας-Συντονισμένη αντίδραση στα fake news»

Σχετικά Άρθρα