Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δραματική έκκληση Μητσοτάκη για κοροναϊό: Οι επόμενες βδομάδες θα κρίνουν τα επόμενα χρόνια

Το παρασκήνιο πίσω από το όγδοο διάγγελμα του πρωθυπουργού για την πανδημία

 Μια στιγμή ορόσημο για τις εξελίξεις που μπορεί να προκαλέσει η έκρηξη κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας,  επέλεξε για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό, και να ζητήσει από όλους την αυστηρή τήρηση των μέτρων για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Είναι το όγδοο διάγγελμα που απευθύνει ο Πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό για την πανδημία, και όπως κάθε φορά υπήρχε σημαντικός λόγος που επιστρατεύτηκε για να απευθύνει το νέο του μήνυμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με ειλικρίνεια έστειλε ένα από τα πιο ηχηρά, αλλά και δραματικά μηνύματα τονίζοντας πως: «Οι επόμενες βδομάδες θα κρίνουν τα επόμενα χρόνια».

 Η αναφορά αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, περιγράφει και το έντονο παρασκήνιο των τελευταίων  24ώρων που προηγήθηκε πριν το διάγγελμά του.

 Όσο ο κοροναϊός καλπάζει στη χώρα μας είναι έντονες οι πιέσεις και οι επισημάνσεις από τους επιστήμονες που ζητούν ως ύστατη λύση την καραντίνα, ενώ έντονες είναι και πιέσεις από τους οικονομικούς συμβούλους, από την αγορά, τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της χώρας, που ξεκαθαρίζουν ότι οι συνέπειες ενός lockdown, θα είναι τραγικές για την χώρα μας, για την οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών.

Ανάμεσα στις δυο πιέσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε να απευθύνει μια τελευταία έκκληση προς τους πολίτες, ισορροπώντας, τόσο με ψυχραιμία, όσο και με αποφασιστικότητα απέναντι στην πραγματικότητα που θα κληθούμε όλοι να αντιμετωπίσουμε.

Μπορεί να μην αποτελεί λύση το lockdown, αλλά δεν έχει φύγει από το τραπέζι ως ενδεχόμενο και αυτό το θα το κρίνουν οι εξελίξεις και κατά πόσο θα τηρηθούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

Για το λόγο αυτό άλλωστε επιστρατεύτηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός καθώς το Μαξίμου γνωρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κερδίσει το στοίχημα της εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία.

Η έκκληση του πρωθυπουργού με το δραματικό μήνυμα για το μέλλον της χώρας που θα κριθεί από την σημερινή συμπεριφορά μας έχει ως εξής:

«Σας ζητώ να δούμε κατάματα την αλήθεια: Η διαχείριση της πανδημίας δεν είναι ένα εκκρεμές που κινείται από το ένα άκρο του lockdown στο άλλο άκρο της απόλυτης  χαλάρωσης.

  Υπάρχει ένα σημείο ισορροπίας. Μια νέα κανονικότητα, όσο διαρκεί η πανδημία, που λέγεται ελεγχόμενη λειτουργία. Της οικονομίας και της ίδιας της κοινωνίας. Είναι στο χέρι μας να το εντοπίσουμε αυτό το σημείο.

  Οι εβδομάδες που έρχονται θα κρίνουν τους επόμενους μήνες, ίσως και χρόνια. Και πρέπει να βρεθούμε και πάλι μπροστά από τον κοροναϊό, αντί να τον ακολουθούμε. Με στοχευμένα μέτρα πάντα, όπου χρειάζεται.

  Άλλωστε, η παγκόσμια κινητοποίηση για το εμβόλιο δίνει ελπίδες ότι όχι πολύ αργά αυτό θα ανακαλυφθεί».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ