Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Εγγυήσεις και ασφαλιστικές δικλείδες για την αποσυμφόρηση των χωρών πρώτης υποδοχής

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ
κατά τη συζήτηση του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έκανε ξεκάθαρη τη θέση της για εγγυήσεις προς όφελος των χωρών πρώτης υποδοχής.

Το νέο Σύμφωνο κινείται στη σωστή κατεύθυνση 

Η κ. Βόζεμπεργκ χαιρέτισε το νέο Σύμφωνο που, όπως είπε, «άκουσε και έλαβε υπόψη τις εντελώς διαφορετικές απόψεις των κρατών μελών» και το οποίο «κινείται σε θετική κατεύθυνση».

Χαιρέτισε, επίσης, «την ευρωπαϊκή συμμετοχή και σύμπραξη στις επιστροφές με κανόνες ανθρωπιστικούς, που είναι πολύ σημαντική» και «τη σύμπραξη στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων», αλλά, όπως συγκεκριμένα ανέφερε, «η νέα αντίληψη για την ευθύνη και η καθοριστική γραμμή της αλληλεγγύης δεν προκύπτει ότι είναι ίση για όλα τα κράτη μέλη».

Να αποσυμφορηθούν οι χώρες πρώτης υποδοχής 

Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Βόζεμπεργκ τόνισε : «Γι΄αυτό ζητούμε να υπάρχουν και μετά από συζητήσεις, στις οποίες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεργαστεί, εγγυήσεις και ασφαλιστικές δικλίδες ότι θα εφαρμοστεί η ευθύνη, ιδίως για εκείνα τα κράτη μέλη που δεν δέχονται πρόσφυγες, έτσι ώστε πραγματικά να αποσυμφορηθούν οι χώρες πρώτης υποδοχής, που έχουν μέχρι στιγμής επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ