Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΚΝΕ: Καταγγέλλουμε την συκοφάντηση των μαθητικών αγώνων

Στηρίζουμε την πάλη των μαθητών για μέτρα προστασίας της υγείας τους μέσα στα σχολεία
Με τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη να πληθαίνουν μέρα με την μέρα στο νησί κι ενώ οι μαθητές ξεκάθαρα έχουν τονίσει ότι πρώτο και κύριο αίτημά τους είναι η έμπρακτη προστασία τους μέσα στο σχολείο με πραγματικά μέτρα στήριξης, πολλοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να κατηγορούν τους μαθητές ότι οι καταλήψεις κι οι αγώνες τους αντιβαίνουν τα δημοκρατικά πιστεύω και είναι μόνο προφάσεις για να «γλιτώσουν» μάθημα.
Όλες αυτές τις μέρες οι μαθητές δέχονται κατηγορίες ότι είναι ασυνείδητοι, ότι βάζουν σε κίνδυνο τους ίδιους και συνολικά την εκπαίδευση, ταυτίζονται με τα αντιεπιστημονικά σενάρια συνωμοσίας και τους “αρνητές της μάσκας”. Τέτοιες είναι και οι δηλώσεις, του διευθυντή πρωτοβάθμιας στην Κέρκυρα, που κουνώντας το δάχτυλο στους μαθητές, χωρίς να βγάζει άχνα για τα αιτήματα τους προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να καταστείλει τον αγώνα τους. Οι πρακτικές του συγκεκριμένου δεν σταματάνε στα λόγια, τον θυμόμαστε λίγα χρόνια πριν με τανάλια να σπάει λουκέτα κατάληψης!!!
Δεν είναι η μάσκα που προσπαθεί να πνίξει τη φωνή των μαθητών.
Είναι όλοι αυτοί που με τις πολιτικές τους αποφάσεις, καταδικάζουν τους μαθητές να στοιβάζονται ανά εικοσάδες στις τάξεις, την ώρα που τους κουνούν το δάχτυλο ότι δεν κρατούν αποστάσεις. Είναι αυτοί που συνεχίζουν να κλίνουν σε όλους του τόνους την ατομική ευθύνη, ξεχνώντας τη δική τους, την κρατική ευθύνη, αυτοί που δεν ντρέπονται να ομολογήσουν πως “τα μέτρα για την προστασία των σχολείων από τον κορονοϊό κοστίζουν”, αυτοί που επιχειρούν να καταστείλουν όποιον σηκώνει κεφάλι, στέλνοντας αστυνομικούς κι εισαγγελείς να ανοίξουν τα σχολεία, χρησιμοποιώντας ακόμα και βία στα παιδιά που αγωνίζονται, όπως δείχνει και η πρόσφατη απαράδεκτη επίθεση διευθυντή Δευτεροβάθμιας της Πρέβεζας σε μέλος της Συντονιστικής ,που του έσπασε τα δάχτυλα.
Σε όλους αυτούς, η ΚΝΕ θα μπαίνει πάντα απέναντι, διεκδικώντας για την νεολαία τα αυτονόητα δικαιώματά μας, στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα των μαθητών, για να ακουστούν ακόμα πιο δυνατά τα αιτήματά τους για τμήματα με όριο 15 μαθητών, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, όχι κάμερες στα σχολεία. Η νεολαία δεν πρόκειται να κάνει πίσω, η φωνή μας θα συνεχίσει να ακούγεται δυνατά και πίσω από την μάσκα. Καλά θα κάνουν όσοι «κόπτονται» για την επερχόμενη καταστροφή από τις καταλήψεις των σχολείων, να κρατήσουν τα γεμάτα ανησυχία για το μέλλον της εκπαίδευσης λογύδρια τους για τους κυβερνητικούς φίλους τους, γιατί στους μαθητές δεν πιάνουν!
Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατοί!
Στηρίζουμε το μαθητικό συλλαλητήριο που οργανώνουν τα σχολεία της Κέρκυρας

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ