Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοροναϊός: Μέχρι τη Δευτέρα 40 νέες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με COVID – 19 στην Αττική

Ξεκινά σε λίγες ώρες η εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ

Με τη μετατροπή ικανού αριθμού κλινών μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) σε κλίνες ΜΕΘ για βαρέως πάσχοντες από τη νόσο COVID – 19 «ανασαίνει» πια το νοσοκομείο της Αθήνας «Ευαγγελισμός».

Την ίδια στιγμή, εντολή προς τον διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, Παναγιώτη Στάθη, έδωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου οι διοικήσεις των νοσοκομείων της Αθήνας «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», καθώς και του Γενικού Κρατικού Νικαίας, να έχουν ολοκληρώσει έως την ερχόμενη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου το διπλασιασμό των κλινών ΜΕΘ για ασθενείς με νόσο COVID – 19 στα τρία ιδρύματα, δηλαδή να έχουν προσθέσει συνολικά στο σύστημα άλλες 40 τέτοιες κλίνες.

Από τη δική του, πλευρά, πάντως, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος επισκέφθηκε την Τετάρτη το Γενικό Κρατικό Αθήνας ζήτησε άμεσες και μαζικές προσλήψεις μονίμου και επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι το Γενικό Κρατικό Νικαίας εμφανίζει «απουσία προετοιμασίας για να δεχθεί αυξημένο αριθμό ασθενών με νόσο COVID – 19».

Τέλος, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι, θα κορυφωθεί την Πέμπτη η εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία των γιατρών του ΕΣΥ, την οποία έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ, στις 3 μ.μ. της Πέμπτης, ο Βασίλης Κικίλιας θα ενημερώσει, στο υπουργείο Υγείας, τους τομεάρχες Υγείας όλων των κομμάτων της Βουλής, σχετικά με την πραγματική κατάσταση του ΕΣΥ, ιδιαιτέρως στην Αττική.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ