Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης: Η μάσκα είναι το εμβόλιο, μέχρι το εμβόλιο – Μήνυμα στους «αρνητές»

Ξεκάθαρο μήνυμα για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους έστειλε ο πρωθυπουργός, κατά το διάγγελμά
του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

κάλεσε του πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση υπενθυμίζοντας πως ο κοροναϊός βρίσκεται εδώ, δηλώνοντας επιπλέον ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην υγειονομική κρίση χωρίς την επιβολή lockdown.

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας ο πρωθυπουργός τόνισε πως αποτελεί το βασικό μας όπλο απέναντι στη μάχη με τον ιό, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θα τολμούσα να πω ότι η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι το εμβόλιο».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα και στη μερίδα των πολιτών που αρνούνται να πειθαρχήσουν στη χρήση μάσκας σχολιάζοντας: «Την φοράνε χωρίς γκρίνια τα παιδιά μας, που αποδεικνύονται πιο πειθαρχημένα από κάποιους ενήλικες».

«Αντίθετα με κάθε άλλο μέτρο, είναι μία κίνηση πολύ απλή, μας προστατεύει από κάποια στιγμιαία αμέλεια, έναν τυχαίο συγχρωτισμό», τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας το εξής παράδειγμα:

«Για να το εξηγήσω με πολύ απλά λόγια: Οι ειδικοί μας λένε πως εάν ένας ασθενής με κορονοϊό βρεθεί κοντά σε κάποιον υγιή συμπολίτη του και αν και οι δύο φοράνε μάσκες η πιθανότητα μετάδοσης είναι απειροελάχιστη».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ