Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για voucher

Share:
Τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών με Κοινή Υπουργική Απόφαση
(ΚΥΑ) απόφασισαν την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για το «Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών για την Παροχή Φροντίδας και Φιλοξενίας σε παιδιά Προσχολικής Ηλικίας» .
Αύξηση εισοδηματικών κριτηρίων με ΚΥΑ

Μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και της Υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται κατά 6.000 ευρώ σε κάθε κατηγορία.

Ειδικότερα, ενώ έως τώρα στο πρόγραμμα ως ύψιστο οικογενειακό εισόδημα προβλέπονταν τα 39.000 ευρώ, τώρα αυξάνονται στα 45.000 ευρώ.

Νέο πρόγραμμα με πρωτοβουλία της Δόμνας Μιχαηλίδου

Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου και με την αποκλειστική χρηματοδότηση του υπουργείου Εργασίας δημιουργήθηκε ένα νέο παράλληλο πρόγραμμα για μητέρες με υψηλότερα εισοδήματα που εργάζονται στον Ιδιωτικό αλλά, για πρώτη φορά, και στον Δημόσιο τομέα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Ακόμη, τονίζεται πως δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και σε όσες μητέρες έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής» αλλά δεν έγινε δεκτή.

Αναλυτικά, τα εισοδηματικά κριτήρια καθορίστηκαν ως εξής:

  • Έως τριάντα έξι χιλιάδες (36.000,00 ) ευρώ για μητέρες που έχουν έως δύο (2) παιδιά
  • Έως τριάντα εννέα χιλιάδες (39.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν έως τρία (3) παιδιά
  • Έως σαράντα δύο χιλιάδες (42.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν τέσσερα (4) παιδιά και
  • Έως σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν από πέντε (5) και άνω.

Το υπουργείο Εργασίας τονίζει τη σημασία της υποβολής των αιτήσεων για τη βελτίωση των όρων της επαγγελματικής ζωής των δικαιούχων και τους καλεί να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που παρέχεται.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά στην παροχή συνολικά 15.000 θέσεων σε σταθμούς για βρέφη και νήπια ηλικίας από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών.

Οι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στην ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr) έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Previous Article

Συνάντηση αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ – Στο επίκεντρο το προσφυγικό

Next Article

Βλάσης στα Παραπολιτικά 90,1: Έχουμε κερδίσει πόντους στην διεθνή γνώμη και στην Ευρώπη και σε όλες τις χώρες παγκοσμίως που βλέπουν το δίκιο της Ελλάδας

Σχετικά Άρθρα