Κικίλιας: 1.200 νέες ΜΕΘ και 6.200 προσλήψεις στην υγεία για την αντιμετώπιση του κοροναϊού

Share:
Σε σχέση με το τηλεοπτικό μήνυμα
που έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση του κοροναϊού τοποθετήθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας
 Στον τηλεοπτικό σταθμό STAR ο κ. Κικίλιας επισήμανε  πως «ο πρωθυπουργός πολύ σωστά μίλησε για την αξία της ανθρώπινης ζωής» , ενώ τόνισε πως με τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε απ’όλους κατορθώθηκε το να υπάρχουν λιγότεροι θάνατοι, κάτι που μπορεί να συνεχιστεί με τα μέτρα ατομικής προστασίας. 

Σαρωτικοί έλεγχοι για τα κρούσματα κοροναϊού στο κέντρο της Αθήνας 

«Πρώτα από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Είναι και οι ζωές των ανθρώπων που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα. Αυτή ήταν και η ψυχή του διαγγέλματος του πρωθυπουργού».

Σχετικά με τα στοχευμένα μέτρα σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, ο Υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι ανέρχονται σε 900 τα κρούσματα κοροναϊού στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας λόγος για τον οποίο έχουν ξεκινήσει σαρωτικοί έλεγχοι.

«Ήδη στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μονάδες του Υπουργείου Υγείας που κάνουν ελέγχους σε πολίτες και ευάλωτες ομάδες» τόνισε ο κ. Κικίλιας σχετικά με την προσπάθεια της Πολιτείας να έχει πλήρη εικόνα από την εξάπλωση του κορωνοϊού στην πολυπαθούσα  λόγω πανδημίας πρωτεύουσα.

Πρόσθεσε επίσης ότι «η επόμενη ημέρα έχει να κάνει και με τα ξενοδοχεία καραντίνας» προκειμένου να προστατευθούν επί 14 ημέρες οι πολίτες χωρίς ή με λίγα συμπτώματα.

Περήφανος για τους εργαζομένους στον τομέα της Υγείας 

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως για την καταπολέμηση του κοροναϊού θα προστεθούν 1.200 κλίνες ΜΕΘ , οι οποίες ξεκίνησαν ήδη από σήμερα να παρέχονται για περίθαλψη ασθενών. Υπενθύμισε επίσης τις προσλήψεις 6.200 ατόμων στον τομέα της Υγείας, τονίζοντας ότι κατανοεί τον μεγάλο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας  και δήλωσε ότι είναι περήφανος για αυτούς.

Σχετικά με την ΚΥΑ με την οποία δεσμεύονται κλίνες σε στρατιωτικά νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές ανέφερε ότι αυτό γίνεται προκειμένου να αντέξει συνολικά το ΕΣΥ στην περίθαλψη όχι μόνο των περιστατικών κοροναϊού αλλά και άλλων σοβαρών ασθενειών, για τις οποίες θα εξακολουθούν να χρειάζονται κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία.

Previous Article

Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες – Νέα τηλεοπτική καμπάνια ενημέρωσης για τον κοροναϊό φέρνει η κυβέρνηση

Next Article

Σακελλαροπούλου από Κύπρο: Ένα κοινό, ειρηνικό μέλλον οικοδομείται μέσα από το σεβασμό

Σχετικά Άρθρα