Νέα καμπάνια ενημέρωσης για τον κορανοϊό -Θα αφορά μόνο τηλεοπτικούς σταθμούς

Share:

Νέα καμπάνια ενημέρωσης για την προστασία από τον κοροναϊό, αλλά μόνο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Την απόφαση ανακοίνωσε στη Βουλή ο κ. Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας ότι η ενημερωτική καμπάνια θα γίνει στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κοροναϊού.

 Μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων όπου και συζητείται το νομοσχέδιο με τα έκτακτα μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων από τον «Ιανό», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η νέα καμπάνια θα αφορά μόνο τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και θα έχει συνολικό κόστος 2 εκατ. ευρώ (στο ποσό περιλαμβάνεται το ΦΠΑ και η αμοιβή του αναδόχου). 

 «Η ενημέρωση σώζει ζωές», είπε και πρόσθεσε ότι «είμαστε σε κρίσιμη φάση και εξακολουθούμε να τα καταφέρνουμε καλύτερα από άλλες χώρες. Δεν εφησυχάζουμε όμως. Η πανδημία εξελίσσεται δυναμική και έτσι έχουμε μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης». 

  Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως η ανάδειξη του αναδόχου θα γίνει με το νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις. «Είναι διαδικασία που υποδεικνύει η ευρωπαϊκή επιτροπή και η ανεξάρτητη αρχή δημοσίων συμβάσεων», τόνισε. 

 Αναφερόμενος στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου για τη μείωση του φόρου στη διαφήμιση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως οι επαναποσβέσεις θα τονώσουν την κατανάλωση, θα δημιουργήσουν τζίρο στην αγορά προκειμένου να αποφευχθούν τα λουκέτα, ενώ υπογράμμισε πως το κόστος θα είναι μηδενικό λόγω της πολλαπλασιαστικής ισχύος της διάταξης.

Previous Article

Αντίδραση Μηταράκη για Καμένα Βούρλα: Ακραία φαινόμενα εναντίον ασυνόδευτων παιδιών

Next Article

Στη Βουλή η δικογραφία κατά Πολάκη- Ξανθού για την υπόθεση του διοικητή με τα πλαστά πτυχία στο νοσοκομείο Νίκαιας

Σχετικά Άρθρα