Ο Ξανθός τα μπέρδεψε με τον διπλασιασμό των κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ

Share:
Μία βιαστική και εν πολλοίς άστοχη ανακοίνωση ή, μάλλον, μία ανακοίνωση η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον μία εξόχως άστοχη διατύπωση, εξέδωσε πριν από λίγο ο τέως υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, με την οποία αμφισβητεί το γεγονός ότι έχουν ήδη σχεδόν διπλασιασθεί οι κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας, εκ των οποίων ικανός αριθμός είναι κλίνες ΜΕΘ για βαρέως ασθενείς με νόσο COVID – 19…

Ιδιαιτέρως, μάλιστα, η πρώτη παράγραφος της ανακοίνωσης του Ανδρέα Ξανθού είναι αρκούντως ακατανόητη και έμπλεη σύγχυσης!

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Ξανθός αναφέρει τα εξής στην ανακοίνωσή του:

«Με την ΚΥΑ που εξέδωσαν οι κκ. Κικίλιας και Σκυλακάκης λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση παραδέχεται επίσημα ότι δεν υπάρχει «διπλασιασμός των ΜΕΘ» όπως παραπειστικά ισχυρίζεται εδώ και καιρό. Αν ίσχυε αυτό γιατί σπεύδουν να προβλέψουν την εσωτερική μετατροπή κλινών ΜΕΘ του ΕΣΥ σε ΜΕΘ – covid και κυρίως τη διακομιδή σε ιδιωτικές κλινικές περιστατικών που νοσηλεύονται σε δημόσιες ΜΕΘ ;

Το πιο εξωφρενικό όμως είναι ότι : 1. Δεν πρόκειται για κανενός είδους «επιστράτευση» αφού, όπως ρητά αναφέρεται στην ΚΥΑ, η συνεργασία γίνεται «κατόπιν σχετικής συναίνεσης και αποδοχής του περιστατικού από την ιδιωτική κλινική» 2. Διατηρείται η πρόβλεψη για διπλάσια τιμή στο ημερήσιο νοσήλειο για την ιδιωτική κλινική που διαθέτει στο ΕΣΥ κλίνες ΜΕΘ. Δηλαδή η κυβέρνηση, σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης, εξαρτά την κάλυψη των αναγκών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από την καλή διάθεση των κλινικαρχών και φυσικά ενδίδει στις κερδοσκοπικές τους απαιτήσεις.

Αυτό σίγουρα δεν είναι σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την πανδημία με όρους δημοσίου συμφέροντος, αλλά προνομιακή μεταχείριση ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας».

Previous Article

Ο Καλογρίτσας αποκαλύπτει τη διαπλοκή Παππά και συνεργατών για να αποκτήσουν κανάλι – Απειλεί να δώσει κι άλλους

Next Article

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις «στο ισχυρότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών»

Σχετικά Άρθρα