Προσάραξη σκαφών στην παραλία Αυλάκι και στη Γαρίτσα

Share:

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους «IMAGINE OF LIVERPOOL» σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, με δύο (02) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Αυλακίου Κασσιώπης Κέρκυρας .
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ «ΔΙΑΣ» Ν.Π. 4447, με τη συνδρομή του οποίου αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια το «IMAGINE OF LIVERPOOL» στην μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος αναγνωρισμένο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Επίσης, ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για προσάραξη σε βραχώδη ύφαλο του Ι/Φ σκάφους «ΥΕΜΑΥΑ» σημαίας Βελγίου, χωρίς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή «ΓΑΡΙΤΣΑΣ» Κέρκυρας .
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος βρισκόταν αγκυροβολημένο στην περιοχή και παρασύρθηκε εξ’ αιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, με αποτέλεσμα την προσάραξη του.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο ιδιοκτήτης καθώς και ιδιώτης δύτης. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε εισροή υδάτων στο σκάφος, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Το «ΥΕΜΑΥΑ» αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και με την συνδρομή του ιδιώτη δύτη και προσέδεσε με ασφάλεια στις εγκαταστάσεις του Ν.Α.Ο.Κ..
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

Previous Article

Στα 342 ανέρχονται τα κρούσματα κορoνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Next Article

ΚΝΕ: Καταγγέλλουμε την συκοφάντηση των μαθητικών αγώνων

Σχετικά Άρθρα