Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σε πορεία αποσύνθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνίες, ενστάσεις και εσωστρέφεια – Ανήμπορος ο Τσίπρας να ελέγξει την κατάσταση

Εικόνα αποσύνθεσης εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
, καθώς δεν έχουν τελειωμό η φαγωμάρα, η εσωστρέφεια και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,

που δείχνει αμήχανος και ανίκανος να αποτρέψει την αποσύνθεση του κόμματός του, καθώς αμφισβητείται από διάφορες τάσεις και οργανωμένες ομάδες στην Κουμουνδούρου, βλέπει το τρένο της επανάκαμψης του κόμματός του να φεύγει.

Μάλιστα, η εσωκομματική αντιπολίτευση φαίνεται να έχει σηκώσει μπαϊράκι και σπεύδει να υπενθυμίσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα πρέπει να ξεχάσει τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα αρχηγικό

Ηχηρό μήνυμα αμφισβήτησης από Τσακαλώτο

Το πρώτο ηχηρό μήνυμα αμφισβήτησης ήρθει δια χειρός  του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος σε άρθρο του στο tvxs.gr πήρε το όπλο του και πυροβόλησε ευθέως το νέο αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα περί πολιτικής απάτης της κυβέρνησης στέλνοντας έτσι μήνυμα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι τίποτα δεν τελείωσε εσωκομματικά παρά τις οποίες αλλαγές έκανε μέσα στο κόμμα.

Για πολλούς η αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν αναμενόμενη και έρχεται ως συνέχεια του ρήγματος που προκάλεσε μεταξύ των δύο και ο ανασχηματισμός των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανάρτηση του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ο επικεφαλής της ομάδας των 53+ ανέφερε χαρακτηριστικά

«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες. Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης. Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο – πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών – και δεν είναι πειστική.»

Οργή Τσίπρα κατά Τσακαλώτου

Ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Τσακαλώτο και για την χρονική συγκυρία κατά την οποία εξέφρασε τις ενστάσεις του για την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, στην εισήγησή του στο διευρυμένο Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη επικοινωνίας» καθώς και ότι «οφείλουμε προς αυτή τη κατεύθυνση να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικά και οργανωτικά μέτρα» και «να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους».

Ενδεικτική της ενόχλησης Τσίπρα είναι και η σχετική αναφορά του, κατά την εισηγητική τοποθέτηση,  στην οποία πρότεινε «Να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους. Ξεκαθάρισε δε πως όποιος «τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις». 

Επιστράτευσε και την μεγάλη αδελφή του ο Τσίπρας στην κόντρα του με τον Τσακαλώτο

Εκτός από μια… «ωραία ατμόσφαιρα» στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι τελικά και μια  Ο Αλέξης Τσίπρας, στην κόντρα του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, επιστράτευσε και την μεγάλη του αδελφή. Η  μάλιστα «έκρηξη» της αδερφής του κ. Τσίπρα αντανακλά τον πόλεμο που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ζαννέτ Τσίπρα, έσπευσε να προστατέψει και να υπερασπιστεί τον αδελφό της, Αλέξη, αναρτώντας στο Facebook προειδοποίηση προς τον Τσακαλώτο αρχικά, αλλά και προς όσους επιχειρήσουν ξανά να ξεστρατίσουν από την γραμμή και τις εντολές του μικρού αδελφού Αλέξη.

«Όποιος έχει θέμα με την γραμμή… απλά μπορεί να παραιτηθεί… από τη θέση ευθύνης του!!! Τέλος και έλεος!!!» γράφει η Ζαννέτ και αποδεικνύει ότι η οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα εκτός από πολλά νεύρα, μοιράζεται και τις ίδιες αυταπάτες.

Οργή προεδρικών

Στο χορό της νέας κόντρας και της ανάγκης να «μην αμφισβητηθεί ο πρόεδρος» οι προεδρικοί σήκωσαν το γάντι και έσπευσαν αν υπερασπιστούν τον Αλέξη, αδειάζοντας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Μεταξύ αυτών και ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία και με σαφείς αιχμές παίρνοντας ξεκάθαρα θέση τόνισε: «Η παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι απαράδεκτη. Το λέω ευθαρσώς. Δεν έχει να κάνει με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ή μία άλλη θεώρηση. Το λέω γιατί σε όλα τα κόμματα πρέπει και οφείλουμε και τα στελέχη, όταν υπάρχουν διαφωνίες -και εμείς έχουμε αποδείξει για τις δημοκρατικές διαδικασίες που έχουμε- να συζητάει τέτοιες διαφωνίες στα όργανα, όχι μέσω Facebook. Αν το κάναμε όλοι αυτό, γι αυτά που διαφωνούσαμε με τον κ. Τσακαλώτο, εκεί να δείτε».

Θέση πίσω από τον Σπίρτση και τον Αλέξη Τσίπρα πήρε και ο βουλευτής, Χρήστος Γιαννούλης. Κληθείς να σχολιάσει το ηχηρό «άδειασμα» του κ. Τσακαλώτου στην ηγεσία του κόμματος, ο κ.Γιαννούλης ανέφερε: «Δεν μπορώ να το ερμηνεύσω. Έχει πει μια λογική άποψη, το μόνο που μπορώ να ερμηνεύσω είναι κάτι απλό, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Τσακαλώτος δεν μπορούσε να εκτιμήσει την τύχη που θα είχε η παρέμβασή του, με την γιγαντοποίηση που υπήρχε σε μια περίοδο που η χώρα φλέγεται. Μπορούσε να προβλέψει την επίδραση που θα είχε η παρέμβασή του, ενώ βρίσκεται σε ένα κόμμα που υπάρχει πρωτοφανής και ζύμωση μεταξύ των οργάνων και των θεσμικών διαδικασιών».

Η συγκατοίκηση πάντως από εδώ και πέρα φαίνεται ότι θα είναι δύσκολη καθώς ο Αλέξης Τσίπρας σε μια κρίσιμη καμπή για το κόμματα του αντί να ενώνει τις δυνάμεις του προκαλεί διχασμό και ανισορροπίες. Μάλιστα, είναι τόσο αδύναμος να αντιμετωπίσει τα εσωκομματικά στρατόπεδα που ο ίδιος δημιουργεί, φτάνοντας στο σημείο να ανακοινώσει την σύσταση επιτροπής ώστε να τιμωρούνται οι απείθαρχοι, δηλαδή αυτοί που δεν συμφωνούν μαζί του.. Δύσκολα θα φτιάξει το αριστερό του και το σοσιαλιστικό του προφίλ με τέτοιες τακτικές.

«Εμφύλιος» για το «διεθνισμό» και την «κεντροδεξιά τάση»

Σαν μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταφερθεί και στο ιδεολογικό πεδίο, όπου η σύγκρουση μεταξύ τάσεων εκιμάται ότι θα είναι ανελέητη.

Υπενθυμίζεται ότι εσωτερικούς τριγμούς προκάλεσαν στο ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις της Θεοδώρα Τζάκρη εναντίον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Να θυμίσουμε πως σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η βουλευτής Πέλλας φέρεται να αποκάλεσε τον πρωθυπουργό ως “διεθνικιστη” και “απατριδι”, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ασκούν κριτική στη βουλευτή αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να καλεί σε συστάσεις την Θεοδώρα Τζάκρη.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως Πάνος Λάμπρου (ομάδα 53+), Ανέτα Καββαδία και Νίκος Μπίστης με αναρτήσεις του στα Κοινωνικά δίκτυα επιτέθηκαν κατά της Τζάκρη για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε.

Νίκος Φίλης: Η κα Τζάκρη για αυτές τις δηλώσεις θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις

Στο θέμα παρενέβη και ο Νίκος Φίλης, «αδειάζοντας» τη Θεοδώρα Τζάκρη για όσα δήλωσε, ζητώντας να δώσει εξηγήσεις, κάνοντας λόγο για εμφυλιοπολεμικές τοποθετήσεις της κας Τζάκρη που είναι έξω από το ήθος της Αριστεράς. 

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Μπίστης, αλλά και η πρώην βουλευτής του κόμματος Αννέτα Καββαδία καθώς και ο Πάνος Λάμπρου οι οποίοι άφησαν αιχμές και κατά της Κουμουνδούρου και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρούν σε θέση αναπληρωτή τομεάρχη την κα Τζάκρη.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μιλώντας για τη Θεοδώρα Τζάκρη, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομά της, την εγκάλεσε σχετικά με τους χαρακτηρισμούς που απηύθυνε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Συγκεκριμένα, σεανάρτησή του ανέφερε ότι «Χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς εκτελέστηκαν η έμειναν για χρόνια σε φυλακές και εξορίες, καταδικασμένοι από το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, ως «απάτριδες» και «διεθνιστές». Ο @syriza_gr καταγγέλει τον Μητσοτάκη για πολλά και δικαίως. Δεν είναι όμως άπατρις, ούτε διεθνιστής!»


Στο πλευρό της Θοδώρας ο Πολάκης

Ο Παύλος Πολακης πήρε θέση στην εσωτερική διαμάχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας την βουλευτή Πέλλας. Ο πρώην Υφυπουργός Υγείας εξαπολύσε επίθεση στο Facebook εναντίον των ΜΜΕ ενώ στήριξε απόλυτα την Θεοδώρα Τζάκρη.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ,από ορισμένους που τσιμπάνε από τις αναπαραγωγές του ΠΡΩΤΟΥ ΦΛΕΜΑΤΟΣ.
Διαβάστε τη δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη και ΑΚΟΥΣΤΕ το ηχητικό και μην εκφράζετε τον «αποτροπιασμό» σας για ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!!!!!
ΕΛΕΟΣ με την «ευαισθησία» που δεν εδράζεται και πουθενά!!!

ΥΓ.Η Θεοδωρα Τζάκρη είναι από αυτούς που τα είπαν κατά πρόσωπο και οπως έπρεπε στο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ …… Εκεί δεν ειδα να την επαινείτε!!!!

Στα κάγκελα ο Κούλογλου 

Για «κόψιμο» της ιστοσελίδας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου από την συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ κάνουν λόγο συντάκτες του σάιτ tvxs.gr, τονίζοντας πως η απόφαση αποκλεισμού του μέσου οφείλεται σε «κριτικές παρατηρήσεις» που έκανε η ιστοσελίδα με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα επικοινωνιακή του ομάδα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανάρτηση στον ιστότοπο που δημιούργησε ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, σημειώνεται πως η ιστοσελίδα αποκλείστηκε από την συνέντευξη Τύπυ του επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να δοθεί η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων προς τον Αλέξη Τσίπρα, παρά το γεγονός πως συνέντευξη Τύπου διήρκησε σχεδόν 4 ώρες.

Σε κινούμενη άμμο ο ΣΥΡΙΖΑ- Δημοσκοπήσεις και “συναγερμός”

Σαν μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με την κοινωνική δυσπιστία, καθώς όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την απογοήτευση του κόσμου από τη στασιμότητα και την ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει διαρκώς έδαφος – τα ποσοστά του υπολείπονται των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου ( αντί του 31,5 λαμβάνει πλέον σταθερά δημοσκοπικά περί το 20%), με τον Αλέξη Τσίπρα να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι και να καταρρέει ως ηγετική προσωπικότητα. 

Σε κατάσταση πανικού η ηγετική ομάδα

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση πανικού με την συνεχόμενη δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματος και τα φαινόμενα εσωστρέφειας που δεν έχουν πλέον τελειωμό, μελετά τις τακτικές διαφυγής, που είναι λίγες. Και το πιο βασικό, λόγω αυτής της δημοσκοπικής καθίζησης, στενεύει και ο αριθμός αυτών που θα δεχόταν να συνεργασθούν μαζί του, όπως το Κίνημα Αλλαγής.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ