Σε εξέλιξη εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού ρεμάτων στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Share:

Τα συνεργεία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Πολιτική προστασία του Δήμου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έχουν ριχθεί κυριολεκτικά στη «μάχη» της αντιπλημμυρικής θωράκισης όλων των κοινοτήτων και οικισμών του Δήμου.
Έγκαιρα και με συντονισμένες προσπάθειες πραγματοποιούν καθαρισμούς στα ρέματα και στις μπούκες που εκβάλλουν στη θάλασσα, για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από τις επικείμενες έντονες βροχοπτώσεις.
Πραγματοποιούνται σε όλη την έκταση του Δήμου καθώς για μία ακόμη φορά, εντοπίζονται και απομακρύνονται φερτά υλικά και ογκώδη αντικείμενα που ανακόπτουν τη ροή του νερού, με υψηλή επικινδυνότητα για πλημμύρα κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων του χειμώνα.

Οι ενέργειές στην ως ανω κατεύθυνση στοχεύουν στην προστασία των συνδημοτών μας και των περιουσιών τους, αλλά και στη δημιουργία μεγαλύτερης ασφάλειας για τους πολίτες καθημερινά και κυρίως κατά την περίοδο των έντονων βροχοπτώσεων.

Η Δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση σε όλους τους δημότες, να είναι προσεκτικοί και να σταματήσουν τις ρίψεις ογκωδών υλικών, που αυξάνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πλημμυρών.

Previous Article

Η κατάρρευση του υγειονομικού και τουριστικού αφηγήματος στη Ζάκυνθο. Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή συνυπεύθυνες.

Next Article

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο

Σχετικά Άρθρα