Συνάντηση Αλέκου Αυλωνίτη με σύλλογο νεφροπαθών Κέρκυρας

Share:

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης με τη Διοίκηση του Συλλόγου Νεφροπαθών Μεταμοσχευμένων Κέρκυρας ΤΣ ΧΝΑ και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο Κορμαρή Παναγιώτη και τον Αντιπρόεδρο Μπρετάνο Αλέξανδρο, σχετικά με τα προβλήματα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Στη συνάντηση ήταν και ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου κ. Φοίβος Κακαβίτσας, μέλος της Ομάδας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.

Δυστυχώς, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας βρίσκεται διαρκώς σε καθεστώς υποστελέχωσης ειδικευμένου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Οι νεφροπαθείς ασθενείς τελικού σταδίου της Κέρκυρας δέχονται μοιραία τις αρνητικές για την κατάσταση της υγείας τους επιπτώσεις της κρατικής αδιαφορίας ως προς την ενίσχυση της σχετικής ιατρικής δομής του νοσοκομείου που επισκέπτονται καθημερινά.

Ο κ.Αυλωνίτης και η Διοίκηση του Συλλόγου συμφώνησαν απολύτως πως για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των νεφροπαθών και την αποτελεσματική λήψη της θεραπείας τους θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Εφόσον καλυφθούν οι κενές θέσεις με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, τότε θα διασφαλιστεί σε ένα βαθμό η εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας.

Ο βουλευτής άκουσε τα προβλήματα των νεφροπαθών, όπως εκτέθηκαν από τη Διοίκηση του Συλλόγου, κατανόησε την θέση τους και δήλωσε πως θα έχουν τη στήριξη του στα δίκαια αιτήματα τους. Στο τέλος της συνάντησης τόνισε τη σημασία της διαρκούς επαφής και ενημέρωσης με άμεσο στόχο τη σαφή και λεπτομερή παράθεση όλων προβλημάτων της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κέρκυρας κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που έχει ήδη καταθέσει ο βουλευτής, επί της οποίας ο Υπουργός Υγείας θα κληθεί να απαντήσει.

Previous Article

Τροπολογία για τη θέσπιση όρων διαφάνειας στη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και την αντικειμενική ενημέρωση

Next Article

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: Αναγνώριση του ρόλου των Εθελοντικών Οργανώσεων πολιτικής προστασίας και διαβεβαίωση υποστήριξής τους

Σχετικά Άρθρα