Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κινητοποιήσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας

Το Συνδικάτο μας ακόμη και μέσα στην πανδημία και στην καραντίνα με κινητοποιήσεις 28 Απρίλη και 15 Μάη ήταν πρώτο που έσυρε το χορό των κινητοποιήσεων του κλάδου σε όλη τη χώρα.
Με τους αγώνες μας και τους αγώνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος αποσπάσαμε μέχρι σήμερα:
• Δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας τον Μάρτη του 2020.
• Επαναπρόσληψη 1η Ιούνη όλων των εργαζομένων σε ξενοδοχεία, καταλύματα, τουριστικά λεωφορεία και ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης για 4 μήνες 534 ευρώ και ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, συνταξιοδοτικό δικαίωμα, καθώς και επίδομα ανεργίας για τον Χειμώνα.
• 3μηνο επίδομα ανεργίας για μέρος των εργαζομένων στον επισιτισμό –τουρισμό.
• Ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης με αναστολή εργασίας (534 ευρώ και ασφάλιση) των εποχιακών στον τουρισμό (τουριστικά γραφεία χωρίς την δυνατότητα μονομερούς δήλωσης κλπ)
• Μείωση του αριθμού ενσήμων στα 51 ως προϋπόθεση για την επιδότηση ανεργίας.
• Τσακίσαμε το πρόγραμμα ”Συνεργασία” στην πράξη, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν εφαρμόστηκε στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας.
• Πιέσαμε για την εφαρμογή μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
Στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου (20-31 Αυγούστου) είχαμε αποφασιστική ενίσχυση της δύναμης μας.
Στις 4 Σεπτέμβρη κάναμε νέο ξεκίνημα κινητοποιήσεων ξανά πρώτοι εμείς από όλη την χώρα.
Στις 28 Σεπτέμβρη όλη η Ελλάδα θα είναι στο δρόμο.
Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατοί διεκδικούμε το αυτονόητο, απαιτούμε εισόδημα για την κάλυψη των αναγκών μας παλεύουμε για να κερδίσουμε την ζωή που μας αξίζει.

Αγωνιζόμαστε για:

Πρόγραμμα στήριξης των εποχιακών έως 30/11/20. Ένταξη στο πρόγραμμα όλων των εποχιακών. Αναδρομική αύξηση στο ύψος του βασικού μισθού των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ από 1/12/20 μέχρι την επαναπρόσληψη το 2021 χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους όσους εργάστηκαν το 2019 ή το 2020 σε εποχιακές ξενοδοχειακές, τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις και ανεξάρτητα απ την μορφή και την διάρκεια της εργασιακής σχέσης.
Πάγωμα ή και διαγραφή χρεών προς Εφορία, Τράπεζες και υπηρεσίες Ηλεκτρισμού, Τηλεπικοινωνιών, Ύδρευσης – Αποχέτευσης.
Μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς και όπου άλλου χρειάζεται. Πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού και εξοπλισμό των Νοσοκομείων και των άλλων δημόσιων υποδομών υγείας.
Καταβολή αποδοχών Άδειας, Επιδόματος Αδείας και Δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους απ την εργοδοσία.
Επαναφορά της 20ετίας για το Εφ Άπαξ.
Έγκαιρη καταβολή μισθών και επιδομάτων σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου.
Καταβολή των μισθολογικών διαφορών που προκύπτουν απ την εφαρμογή του προγράμματος ΣΥΝεργασία σε όποια ξενοδοχεία εφαρμόστηκε, υπονομεύοντας έτσι την κλαδική ΣΣΕ.
Ο αγώνας που κάνει αυτό το Συνδικάτο με πρωτοφανέρωτη συμμετοχή, με συσπείρωση και οργάνωση εκατοντάδων εργαζομένων, τρομοκρατεί κυβέρνηση και εργοδοσία.
Είναι λοιπόν φυσικό να βάζουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό να εξαπολύει βρώμικη επίθεση σε όλα τα μέτωπα κατά του Συνδικάτου μας.
Μας έχουν μηνύσει, έχουν πάει στην Αστυνομία, στον Εισαγγελέα, έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα, έχουν συκοφαντήσει με στόχο να παρεμποδίσουν την οργάνωση, την συσπείρωση και τον αγώνα του Συνδικάτου, ανεπιτυχώς! Παραμονή της απεργίας εξέδωσε η ληγμένη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας άθλια και γελοία ανακοίνωση, την οποία δεν έφερε καν να συζητήσει στο διοικητικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα μετά από 6 μήνες, για να αποφασίσει καταχρηστικά την παράταση της θητείας του κορονοϊού.

Την Δευτέρα ημέρα πανελλαδικής δράσης και απεργία, επιτίθεται με νέα προσφυγή κατά της τροποποίησης του καταστατικού μας (που εγκρίθηκε με απόφαση του Ειρηνοδικείου της Κέρκυρας τον Γενάρη 2020) η Ομοσπονδία, χωρίς και αυτή να φέρει προς συζήτηση το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο.
Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός εξαργυρώνει τα γραμμάτια της κρατικής κινητοποίησης δεκάδων διμοιριών ΜΑΤ που διέθεσε η κυβέρνηση, ώστε να διεξαχθεί το Φλεβάρη του 2020 το συνέδριο παρωδία της ΓΣΕΕ στο Καβούρι.
Η κυβέρνηση παράλληλα, προκειμένου να δημιουργήσει αντιπερισπασμό στην απεργιακή κινητοποίηση, στέλνει την ίδια μέρα στην Κέρκυρα τον Υφυπουργό Τουρισμού να μοιράσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες με το ψευδεπίγραφο ενδιαφέρον τους για την τουριστική εκπαίδευση των εργαζομένων.
Προειδοποιούμε ότι ο σχεδιασμός τους θα γυρίσει μπούμερανγκ και οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να πετύχει η οργανωμένη προβοκάτσια σε βάρος του συνδικάτου μας.

Όλοι και όλες 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Δίνουμε αγώνα ζωής για εισόδημα επιβίωσης, για να μην πεινάσουμε τον Χειμώνα.
Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας, βάζουμε στο περιθώριο τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και απαιτούμε ανοιχτά συνάντηση στο τέλος της κινητοποίησης με τον Υφυπουργό Τουρισμού από τον οποίο περιμένουμε όχι απλά να ακούσει, αλλά να φέρει και λύσεις μαζί του για την επιβίωση των εποχιακών εργαζομένων στον τουρισμό και όλων των κερκυραίων εργαζομένων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ