Αρνητικά τα τεστ στα 12 μέλων του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff.

Share:


Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα στον έλεγχο για τον κορωνοϊό που έγινε στους 12 εργαζόμενους στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 που κατέπλευσε στις 05:00 στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σε νέο έλεγχο που έγινε και στους 12 εργαζόμενους του κρουαζιερόπλοιου, αυτοί βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό. Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε ανακοίνωσή της, η TUI είχε αναφέρει ότι στα επαναληπτικά τεστ οι έξι από τους 12 υπαλλήλους είχαν βρεθεί αρνητικοί και αναμένονταν τα αποτελέσματα για τους υπόλοιπους έξι.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα 12 τεστ που έγιναν στην Κρήτη βρέθηκαν οριακά θετικά και στον επανέλεγχο με επαναληπτικά τεστ που έγιναν εν πλω προέκυψε χθες βράδυ ότι τα 6 βγήκαν αρνητικά στον κορωνοϊό, ενώ σήμερα και τα υπόλοιπα 6 τεστ βγήκαν αρνητικά. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πάντως ότι οι πρώτες θετικές ενδείξεις ενδεχομένως να οφείλονται σε λάθος του εργαστηρίου της Κρήτης με το οποίο συνεργάζεται η εταιρεία.
Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δεν αναμένεται να πάνε πλέον στο κρουαζιερόπλοιο, σε αυτό ωστόσο οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ συνεχίζονται κανονικά και θα ακολουθηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ έχει γίνει ήδη ο πρώτος έλεγχος και κλιμάκια έχουν λάβει δείγματα επιφανειών προς εξέταση βάσει των πρωτοκόλλων, έχουν ληφθεί δείγματα από τα 12 μέλη του πληρώματος τα οποία είχαν βγει την Κυριακή οριακά θετικά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ιχνηλατηθούν οι επαφές των μελών του πληρώματος, ωστόσο εφόσον βγουν αρνητικά τα νέα τεστ δεν υπάρχει λόγος να γίνει περαιτέρω έρευνα.

Πάντως, ήδη έχουν απομονωθεί τα άτομα με τα οποία έχουν έρθει σε επαφή τα μέλη του πληρώματος που αρχικά είχαν βρεθεί θετικά στον ιό.

Το πλοίο έφτασε στις 5 το πρωί και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έσπευσε για να πραγματοποιήσει ελέγχους.


«Από τα 666 μέλη πληρώματος, οι 23 είναι Ελληνες και είναι καλά στην υγεία τους. Θα εξεταστούν το πρωί στον Πειραιά», είπε αρχικά χθες το βράδυ στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Νίκος Κοκκάλας, και συνέχισε: «Σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία θα μπει αμέσως το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να κάνει ελέγχους σε πλήρωμα και επιβάτες. Μέχρι στιγμής 12 μέλη βρέθηκαν θετικά σε ελέγχους που έγιναν στο Ηράκλειο και τηρούνται τα πρωτόκολλα από την εταιρία και τους υπεύθυνους του πλοίου. Κανείς δεν μπαίνει ή βγαίνει μέχρι να γίνει η δειγματοληψία στο πλοίο. Οταν θα γίνει αυτό, τότε θα εισέλθουμε σε λεπτομέρειες».

Το σημείο στην πύλη Ε12 είναι αποκλεισμένο, καθώς κανείς δεν μπορεί να εισέλθει ή να εξέλθει από αυτό, από την ώρα που έφτασε εκεί το κρουαζιερόπλοιο.

Ασυμπτωματικά τα μέλη με κορωνοϊό

Χθες επικράτησε μια σύγχυση όσον αφορά τα θετικά κρούσματα στο πλήρωμα. Οι πληροφορίες έλεγαν για 12 κρούσματα στο πλήρωμα, ωστόσο η TUI, στην οποία ανήκει το πλοίο, ανέφερε πως στα επαναληπτικά τεστ οι έξι υπάλληλοι βρέθηκαν αρνητικοί, ενώ περιμένουν σήμερα τα αποτελέσματα των επαναληπτικών τεστ για τους άλλους έξι. Τονίζεται πάντως πως και στις 12 περιπτώσεις οι υπάλληλοι είναι καλά στην υγεία τους, καθώς είναι ασυμπτωματικοί.


Το πλοίο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος και έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στο πλήρωμα, θα παραμείνουν εντός του κρουαζιερόπλοιου. Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο -Πειραιάς-Κέρκυρα.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-arnitika-test-kroyazieroploioy

Previous Article

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κερκύρας για τις οφειλές προς τους δικηγόρους νομικής βοήθειας.

Next Article

Τηλεφωνικές απάτες στην Κεφαλλονιά.

Σχετικά Άρθρα