Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Προτάσεις για ένα νέο τουριστικό προϊόν

«Στηρίξτε επιχειρήσεις και εργαζόμενους – Να επενδύσουμε ουσιαστικά
στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και τη Σχολή Ξεναγών»

Με πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα προσήλθε στη σύσκεψη των φορέων του νησιού, ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης. Ο Βουλευτής κατέθεσε δέσμη μέτρων για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και προτάσεις και πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της εκπόνησης ενός νέου στρατηγικού σχεδίου που αφορά το τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας, ενός σχεδίου που κρίνεται απαραίτητο μετά και τα νέα δεδομένα με την κρίση της πανδημίας που ταλανίζει τον πλανήτη.

«Πρέπει να στηρίξουμε ουσιαστικά κι όχι στα λόγια τις τουριστικές επιχειρήσεις. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να τις χρηματοδοτήσουν κι όχι να αποτελούν τροχοπέδη για τη απορρόφηση των κονδυλίων στήριξης που έχουν εξαγγελθεί. Παράλληλα, το κράτος οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στους εργαζόμενους που βιώνουν μια τραγική χρονιά. Με επέκταση του επιδόματος ανεργίας, επέκταση του προγράμματος στήριξης για Οκτώβρη και Νοέμβρη αλλά και πάγωμα των χρεών τους σε τράπεζες, εφορία και ΔΕΚΟ», τόνισε ο Βουλευτής στην ομιλία του.

Στο Υπόμνημα γίνεται εκτενής αναφορά στα χρόνια προβλήματα των υποδομών που ταλανίζουν την περιοχή μας, καθώς η επίλυσή τους είναι συνυφασμένη με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού μας προϊόντος. Ο Βουλευτής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη σύσκεψη των φορέων με τον Υφυπουργό, αναφέρθηκε και στη σημαντικότατη παράμετρο της τουριστικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του προσωπικού και των επιχειρηματιών του κλάδου.

«Η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Κέρκυρας αποτελεί σημαντική κατάκτηση για τον τόπο μας, που δυστυχώς δεν έχουμε αξιοποιήσει όσο θα έπρεπε. Το Υπουργείο οφείλει, ειδικά τώρα, που είναι αναγκαία όσο ποτέ η περαιτέρω επιμόρφωση των εργαζομένων του κλάδου, να στρέψει το ενδιαφέρον του σ’ όλες αυτές τις σχολές που μπορούν να αναβαθμίσουν με τις υπηρεσίες τους το τουριστικό μας προϊόν. Η αναβάθμισή του περνάει πρώτα από τους εργαζόμενους. Κι εκεί πρέπει να επενδύσουμε, αν θέλουμε να βελτιώσουμε τις τουριστικές μας υπηρεσίες. Με τη Σχολή των Ξεναγών, αυτές οι δυο Σχολές, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους μπορούμε να οικοδομήσουμε την περαιτέρω αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού μας, τη δημιουργία πιο εξειδικευμένων εργαζομένων καθώς μ’ αυτούς θα δημιουργηθεί η γενιά των ανθρώπων που θα κληθεί να διαχειριστεί τις τύχες του τουρισμού μας και να τον απογειώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής και συνέχισε: «Είναι ώρα, ειδικά τώρα, να αναπτύξουμε και να χαράξουμε νέες στρατηγικές για την ανάπτυξή του τουριστικού μας προϊόντος πάνω σε στέρεες βάσεις. Να βρούμε νέες διεξόδους πέρα και πάνω από το ξεπερασμένο στερεότυπο του μαζικού τουρισμού, του ήλιου και της θάλασσας, που ανάλωσε τις πρακτικές μας επί δεκαετίες. Να σεβαστούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά και τον φυσικό παραγωγικό μας πλούτο, ως ένα ζωντανό μνημείο που μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε παραγωγικά, καθώς η αξία του είναι ανυπολόγιστη και ακόμα δεν την έχουμε συνειδητοποιήσει. Να συνδυάσουμε την αγροτική μας παραγωγή με το τουριστικό μας προϊόν, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο όλα όσα αφήσαμε να μαραζώσουν και αποτέλεσαν συγκριτικά μας πλεονεκτήματα του τόπου για αιώνες».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ