Με τη Δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου συναντήθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας

Share:

Με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του κ. Κονσόλα στο νησί μας, ο οποίος θα θα έχει σειρά επαφών και συναντήσεων.

Τον Υφυπουργού συνόδευε η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Σταυρούλα Μηλιάκου, ενώ από πλευράς του Δήμου, συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πάνος Βαρούχας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου. Επίσης στην συνάντηση συμμετείχε και ο Βουλευτής της Ν.Δ Στέφανος Γκίκας.

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Κόνσολα για την επίσκεψη του και το έκδηλο ενδιαφέρον που δείχνει για την Κέρκυρα. Όπως δήλωσε η κ. Υδραίου “ θα συζητήσουμε με τον Υπουργό θέματα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και την οργάνωση στοχευμένων δράσεων του Δήμου μας σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού”.

“Διεκδικούμε στο νησί μας, νέες δομές τουριστικής εκπαίδευσης και προς την κατεύθυνση αυτή εκδηλώσαμε την πρόθεση να συνεργαστούμε στενά με το Υπουργείο, προσφέροντας ακόμα και ακίνητο του Δήμου μας για να στεγαστούν δομές τουριστικής εκπαίδευσης. Η λειτουργία σχολών τουριστικής εκπαίδευσης, συνιστά προστιθέμενη αξία για την Κέρκυρα”, ανέφερε η κ. Υδραίου.

Ο κ. Κόνσολας εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στο νησί μας και ευχαρίστησε τη Δήμαρχο, για τον χώρο που διέθεσε ο Δήμος μας, για να στεγαστεί προσωρινά η Σχολή Ξεναγών. Στόχος του Υπουργείου είπε, “είναι η αναβάθμιση της σχολής ξεναγών σε εθνικό επίπεδο, εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες “. Τελειώνοντας συνεχάρη τη Δήμαρχο για τις ενέργειές της να λειτουργήσει η σχολή ξεναγών στην Κέρκυρα και δήλωσε ότι το Υπουργείο έχει έτοιμο σχέδιο ανάκαμψης, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και επαγγελματίες του τουρισμού.

Previous Article

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κέρκυρας από τις καταλήψεις σε πολλά σχολεία του νησιού.

Next Article

Η παρέμβαση του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σχετικά Άρθρα