Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση του Υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέα Φλώρο και μέλη της Πρυτανικής Αρχής

Κοινός στόχος η αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών στην Κέρκυρα
Με στόχο την αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση του Υφυπουργού Τουρισμού ΜάνουΚόνσολα, με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέα Φλώρο και μέλη της Πρυτανικής Αρχής. Στη συνάντηση, που διεξήχθη στο γραφείο του Πρυτάνεως στο κτήριο της Ιονίου Ακαδημίας, αποφασίστηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού και του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το Μνημόνιο συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αναμένεται να υπογραφεί, στο εγγύς μέλλον, με στόχο την αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών στην Κέρκυρα και της νέας Σχολής Ξεναγών που ξεκινά άμεσα τη λειτουργία της στο νησί.
Στη συζήτηση που διεξήχθη , ο Υφυπουργός Τουρισμού ζήτησε από τον Πρύτανη τη συμμετοχή καθηγητών του Ιονίου Πανεπιστημίου στη διδακτική διαδικασία στην Σχολή Ξεναγών, ώστε η νέοιδρυθείσα σχολή να αποκτήσει το κύρος που της αρμόζει. Παράλληλα, ο υφυπουργός ανέλυσε στον Πρύτανη τους στόχους του Υπουργείου για την αναβάθμιση όλων των τουριστικών σπουδών και του τομέα του hospitalitymanagement.
«Αισθάνομαι χαρούμενος, ευτυχής και τύχη αγαθή, που βρίσκομαι στο παλιότερο πανεπιστήμιο της χώρας, σε ένα οίκημα που σηματοδοτεί την ανάδειξη αξιών από το παρελθόν για να φωτίσουμε το μέλλον και να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Οι ανθρωπιστικές αξίες, αλλά κυρίως οι αξίες του πολιτισμού συναντώνται εδώ. Στο πρόσωπο του κ. Φλώρου και της νέας Πρυτανικής Αρχής, βλέπω τους ανθρώπους που διαχρονικά, ακάματα προσέφεραν υπηρεσία στις αξίες του ελληνισμού και του έθνους. Θέλω ειλικρινά να εκφράσω στον κ. Φλώρο τις ευχαριστίες μου, και εγώ και ο βουλευτής Στέφανος Γκίκας, που ήρθαμε ως εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής βουλής σήμερα εδώ για να συνδέσουμε δυνάμεις. Η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν είναι αποστειρωμένη, ούτε αποξενωμένη από την κοινωνία και την παραγωγική δραστηριότητα. Αντίθετα, σήμερα, αυτή η νέα Πρυτανική Αρχή, απέδειξε ότι έχει τη διάθεση, έχει ισχυρή βούληση και έχει τη δυναμική να συνδέσει με την αγορά του τουρισμού και τους ανθρώπους του τουρισμού, τις δυνάμεις, ώστε και η Κέρκυρα να αναβαθμιστεί σε ένα παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και η τουριστική εκπαίδευση να γίνει σημείο αναφοράς για τη χώρα και την Ευρώπη» είπε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας.
«Ήταν μία πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μάνο Κόνσολα. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι διαθέσιμο να στηρίξει με κάθε τρόπο την κοινωνία στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συμπεριλαμβανομένων όλων των προσπαθειών που κάνει το Υπουργείο Τουρισμού, προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του κλάδου των ξεναγών, αλλά και άλλων δράσεων που αφορούν γενικά τον τουρισμό. Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο θεσμικά τη Σχολή Ξεναγών θεωρώντας πως είναι ένα αδελφό τμήμα στην πόλη της Κέρκυρας» επεσήμανε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος.
Τον Υφυπουργό Τουρισμού στη συνάντηση με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, συνόδευσαν η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου, Σταυρούλα Μηλιάκου, υπηρεσιακοί παράγοντες, ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας Ιωάννης Κοντός, ενώ στη συζήτηση παραβρέθηκαν η Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης του Ιονίου Πανεπιστημίου Χριστίνα Μπενέκη , η Αντιπρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού Κάτια Κερμανίδου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και ΔιαποντίωνΝήσων Δημήτρης Μεταλληνός.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ