Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βαρδουλάκης (πολιτικός επιστήμονας) στα Παραπολιτικά 90,1: Ο Τράμπ έκανε τηλεοπτικό bulling στον Μπάιντεν στην προσπάθεια του να επιβληθεί

«Δεν μπορούμε να το πούμε θρίαμβο του πολιτικού πολιτισμού το debate Τράμπ-Μπάιντεν», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο πολιτικός επιστήμονας, σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχης Βαρδουλάκης.

Αναφορικά με το debate, ο κ. Βαρδουλάκης σημείωσε ότι ήταν «ιδιαιτέρως έντονο και εξελίχθηκε σε κλωτσοπατινάδα από το δεύτερο λεπτό και κράτησε σε όλη τη διαδικασία».

«Σε κάποιο βαθμό αυτό ήταν αναμενόμενο ότι ο Τράμπ θα προσπαθήσει να επιβληθεί πλήρως και να κάνει τηλεοπτικό bulling στον Μπάϊντεν τον οποίο προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως αδύναμο υποψήφιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον Μπάιντεν, δήλωσε ότι ήταν «απολύτως βέβαιο ότι θα ήταν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο και είχε ετοιμάσει ατάκες οπότε βρεθήκαμε να παρακολουθούμε μια διαδικασία όπου ο ένας διέκοπτε διαρκώς, μιλούσε με αγένεια και προσβλητικά και ο άλλος κάποια στιγμή του είπε ‘’βούλωσε το’’ και τον αποκάλεσε κλόουν πράγματα τα οποία δεν τα έχουμε ξαναδεί ποτέ σε αμερικανικό debate αλλά και σε debate καμίας άλλης χώρας».

«Θεωρώ ότι ‘’νικητής’’ δεν υπήρξε θεωρώ όμως ότι ο Μπάϊντεν είναι ελαφρώς κερδισμένος», εκτίμησε ο κ. Βαρδουλάκης.

«Ο Μπάιντεν αυτή τη στιγμή προηγείται στις δημοσκοπήσεις και έχει ένα καθαρό προβάδισμα δηλαδή έχει ένα προβάδισμα το οποίο ξεκινάει από τις 3 και φτάνει μέχρι στις 9 μονάδες συνεπώς αυτός ο οποίος έπρεπε να κάνει μια θεαματική επικράτηση στο debate για να μπορέσει να αντιστρέψει το κλίμα, αυτός που είχε ανάγκη μια σαρωτική νίκη για να ντουμπάρει το κλίμα ήταν ο Τράμπ, αυτό δεν το πέτυχε», δήλωσε επιπρόσθετα.

Αναφορικά με τη φράση «βούλωσέ το», ο πολιτικός επιστήμονας υπογράμμισε πως «αν το έλεγαν σε οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο αυτός που το έλεγε θα έχανε όμως ο Τραμπ πολιτεύεται έτσι όλα αυτά τα χρόνια».

«Προσβάλει ο ίδιος τους αντιπάλους του, ειρωνεύεται, βρίζει οπότε το ότι κάποιος απευθύνεται στον πρόεδρο των ΗΠΑ και του λεει “Will you shut up, man?” δημοσίως δεν ενοχλεί. Έχει θεωρηθεί λίγο κανονικότητα αυτή η συμπεριφορά», εξήγησε ο ίδιος.

«Ο Μπαϊντεν χθες ήθελε να δείξει ότι δεν μασάει στον τσαμπουκά του Τράμπ και στις προσωπικές επιθέσεις και εκεί ανταποκρίθηκε», επισήμανε ο κ. Βαρδουλάκης.

Ερωτηθείς ποια θα ήταν η αντίδραση της ελληνικής κοινής γνώμης θα αν είχαμε ένα αντίστοιχο debate των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών, απάντησε: «Δεν θα είχαμε τέτοιες συμπεριφορές και δεν θα είχαμε γιατί αυτό θα χτυπούσε άσχημα. Αυτό το θεωρώ θετικό για την ελληνική κοινωνία. Δεν νομίζω ότι θα ξεφεύγαμε ποτέ σε τέτοιο σημείο. Δεν νομίζω ότι θα το δεχόταν ο κόσμος».

«Έχουμε άλλα δύο debate να δούμε αν θα γίνουν…», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τέλος στην ερώτηση για το ποια είναι η εκτίμησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα, ανέφερε: «Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ κλειστή η κούρσα, ίσως όχι τόσο σε επίπεδο λαϊκής ψήφου νομίζω ότι εκεί θα είναι μπροστά ο Μπάϊντεν αυτό όμως που μετράει είναι οι εκλέκτορες και νομίζω ότι εκεί θα είναι πολύ οριακή η διαφορά».

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ