Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παπαχρήστος (γ.γ. ΟΛΜΕ) στα Παραπολιτικά 90,1: Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι υπάρχει κίνδυνος στο να καλύψουμε την ύλη

«Εκτιμώ, επειδή είμαστε νωρίς, ότι δεν διατρέχει αυτή τη στιγμή που μιλάμε κίνδυνος στο να καλύψουμε την ύλη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1  και στην στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο οργανωτικός γραμματέας της ΟΛΜΕΝικόλαος Παπαχρήστος, αναφορικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για κάλυψη των χαμένων σχολικών ωρών λόγω καταλήψεων.

Αναφορικά με τη στάση των εκπαιδευτικών απέναντι στις κινητοποιήσεις των μαθητών, ο κ. Παπαχρήστος σημείωσε: «Εμείς από θέση αρχής δεν εμπλεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των μαθητών, θεωρούμε ότι το μαθητικό κίνημα είναι ανεξάρτητο και αυτόνομο και υπό αυτή την έννοια παρακολουθούμε τις εξελίξεις από απόσταση. Γιατί αν υπάρξει μια ρήξη μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η πληγή θα εξακολουθήσει να υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς». 

«Από την άλλη πλευρά σαφέστατα επισημαίνουμε ότι κάποιες από τις επισημάνσεις των μαθητών είναι σωστές όπως το γεγονός ότι τα τμήματα στις μεγάλες πόλεις είναι μεγάλα σε αριθμό και θα έπρεπε ίσως να έχει ληφθεί κάποια μέριμνα να έχουμε μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα έτσι ώστε και οι μαθητές να νιώσουνε περισσότερο ασφαλείς. Δεν θα μπω στη διαδικασία του πως γίνεται το μάθημα γιατί καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά φέρνουν έναν εκνευρισμό και σε μαθητές και σε καθηγητές , δεν είναι και το καλύτερο πράγμα να κάνεις μάθημα6-7 ώρες με μια μάσκα που να σου καλύπτει τη μύτη και το στόμα επί 45λεπτο οπότε αυτός ο εκνευρισμός στους μαθητές έχει καταγραφεί και με τις κινητοποιήσεις τις οποίες βλέπουμε», δήλωσε επιπρόσθετα. 

«Γνωρίζουμε ότι είναι πρόβλημα ότι η εκπαιδευτική διαδικασία πάει πίσω βέβαια είμαστε στην αρχή του σχολικού έτους και μπορούν κάλλιστα να καλυφτούν οι χαμένες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για κάλυψη των χαμένων σχολικών ωρών, επισήμανε: «Αυτό είναι πάγιο, το έλεγαν και οι προηγούμενοι υπουργοί Παιδείας. Είναι υπερβολικό το μέτρο να κάνουν οι μαθητές τα Σάββατα όταν βρισκόμαστε ήδη στο Σεπτέμβριο».

«Μπορεί κάλλιστα με μια ρύθμιση, μια παράταση 4-5 μέρες αν χρειαστεί το διδακτικό έτος να καλυφθεί πλήρως η ύλη και να μην έχουμε τέτοια ζητήματα και να δημιουργήσουμε περαιτέρω εντάσεις καλώντας του μαθητές να κάνουν μάθημα το Σάββατο. …», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Θα μπορούσαμε να παρατείνουμε 5-7 μέρες το διδακτικό έτος προς τα πίσω ώστε να καλύψουμε τις μέρες που χαθήκανε», πρότεινε ο οργανωτικός γραμματέας της ΟΛΜΕ.

«Εκτιμώ, επειδή είμαστε νωρίς, ότι δεν διατρέχει αυτή τη στιγμή που μιλάμε κίνδυνος στο να καλύψουμε την ύλη. Είμαστε πολύ νωρίς για να μπορέσουμε να την καλύψουμε την ύλη, το ζήτημα είναι να επιτύχουμε μια ειρήνευση στο χώρο των σχολείων και να προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε τα σχολεία όσο το δυνατόν κανονικά γιατί κακά τα ψέματα ότι και να λέμε κανονικότητα με αυτές τις συνθήκες που βιώνουμε δεν μπορεί να έχουμε», σημείωσε ο κ. Παπαχρήστος.

Αναφερόμενος στις καταστροφές που έχουν γίνει σε κάποια σχολεία, δήλωσε: «Αυτά είναι απολύτως καταδικαστέα φαινόμενα, είναι ζητήματα τα οποία δείχνουν έλλειψη πολιτισμού. Θέλω να πιστεύω χωρίς να γνωρίζω πραγματικά τι έχει γίνει ότι δεν τα έχουν κάνει μαθητές γιατί αν τα έχουν κάνει μαθητές μας αυτό είναι θλιβερό φαινόμενο. Δυστυχώς είναι ένα ζήτημα με τις καταλήψεις ότι συχνά μπαίνουν στους σχολικούς χώρους εξωσχολικά στοιχεία που επιδίδονται σε βανδαλισμούς σε βάρος των σχολικών εγκαταστάσεων».

Για την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για το ενορχηστρωμένο σχέδιο τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος, ο κ. Παπαχρήστος ανέφερε: «Η ανακοίνωση αυτή βγήκε από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και αναφέρεται σε μια μαζική κίνηση των Εισαγγελέων σε ολόκληρη την επικράτεια να καλούν διευθυντές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να κατονομάσουν μαθητές ως υποκινητές των καταλήψεων. Η Ομοσπονδία έχει πει και στο παρελθόν το λέει και τώρα, είναι πάγια η θέσης της, ότι τα προβλήματα αυτά τα οποία υπάρχουν στα σχολεία και οδηγούν σε καταλήψεις από καιρό σε καιρό δεν μπορούν να λυθούνε με δικαστικές διώξεις και στις δικαστικές αίθουσες». 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ