Παντελής Γιαννούλης: Απογοήτευση, Θλίψη και Οργή για όσα συμβαίνουν στο Επιμελητήριο της Κέρκυρας

Share:

Ανήκω στη νέα γενιά των Κερκυραίων που έχοντας όραμα μια Κέρκυρα διαφορετική από αυτή που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες γενιές με αρκετά προβλήματα και με την λάμψη της να ξεθωριάζει, αποφάσισα να αφιερώσω από τον προσωπικό μου χρόνο, για την ενασχόληση με τα κοινά,εκπροσωπώντας τους συναδέλφους μου σε διάφορα συνδικαλιστικά πόστα.
Μοναδικός στόχος και κίνητρο, να προσφέρω με τις όποιες δυνάμεις μου, για να δω και να δούμε το νησί μας και τον τόπο μας να αναπτύσσει τις δυνάμεις του, να αξιοποιεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και να κερδίζει την θέση που του αξίζει σε πανελλήνιο και διεθνές στερέωμα.
Δυστυχώς τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Επιμελητήριο της Κέρκυρας, προκαλούν θλίψη, αγανάκτηση και απαξίωση ενός θεσμού ο οποίος σε αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές που βιώνουμε οι επαγγελματίες, θα έπρεπε να αποτελεί την «ασπίδα», αλλά και να λειτουργεί υποστηρικτικά, αρωγός στις προσπάθειες να διασώσουμε τις επιχειρήσεις μας και την τοπική οικονομία.
Δυστυχώς, κυριαρχούν οι προσωπικές στρατηγικές και μια ανηλεής και πρωτοφανή αντιπαράθεση για το ποιος θα επικρατήσει του άλλου, με αποτέλεσμα, οι επαγγελματίες να απομακρύνονται απογοητευμένοι αντί να συμμετέχουν στις διαδικασίες και να ενισχύουν τον Επιμελητηριακό θεσμό.
Θεωρώ ότι η εκδίωξη, γιατί περί αυτού πρόκειται, με την παράνομη και παράτυπη διαγραφή των 7 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, χωρίς να τους δοθεί καν το δικαίωμα να υπερασπιστούν το εαυτό τους, αποτελεί μια αντιδημοκρατική πράξη, που πλήττει καίρια τον θεσμό και τον απαξιώνει στα μάτια και στις συνειδήσεις των συναδέλφων μου.
Πλέον η σημερινή διοίκηση έχει χάσει την νομιμοποίηση, έτσι όπως έχει προέλθει και είχε καταγραφεί στην τελευταία εκλογική διαδικασία, αφού έχει αλλοιωθεί η βούληση του εκλογικού σώματος με την αντιθεσμική αποπομπή των 7 μελών του Δ.Σ, κάποιοι από τους οποίους είχαν πρωτεύσει εκλογικά στα τμήματα τους.
Είναι η ώρα και η στιγμή που ο καθένας μας θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις του και να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Είναι η στιγμή που θα πρέπει όλοι μας, με το δημόσιο λόγο μας και την ξεκάθαρη στάση μας, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Προσωπικά τάσσομαι στην πλευρά αυτών των δυνάμεων που υπερασπίζονται τις δημοκρατικές διαδικασίες και υπερασπίζονται το δημόσιο καλό. Αυτή η κατάσταση πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα, εκλογές τώρα !

Previous Article

ΕΛ.ΑΣ: Προσοχή στις απάτες

Next Article

Κορονοϊός: 354 νέα κρούσματα και τρεις θάνατοι σε 24 ώρες. Κανένα κρούσμα στη Κέρκυρα

Σχετικά Άρθρα