Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Αλέκος Αυλωνίτης για την σχολή ξεναγών

Με αφορμή την επαναλειτουργία των Σχολών Ξεναγών ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σε μια άκρως τουριστική χώρα, όπως η Ελλάδα, σε έναν τόπο που η εικόνα του είναι ταυτισμένη με τον Τουρισμό, είναι ο ίδιος, ο Τουρισμός συνιστά τουλάχιστον προκλητική συμπεριφορά για την κυβέρνηση που τερμάτισε τις Σχολές Ξεναγών εδώ και δέκα χρόνια να προσπαθεί να δρέψει πολιτικούς καρπούς από την επανίδρυση και επαναλειτουργία τους.

Όπως, είναι πολιτικά ανήθικο να επιδιώκει με ψέματα και άλλες προπαγανδιστικές τακτικές τη συστηματική εξαφάνιση του έργου που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εντός σκληρών δημοσιονομικών συνθηκών έθεσε ως προτεραιότητα στο Υπουργείο Τουρισμού, το άνοιγμα των Σχολών Ξεναγών ξεκινώντας από την Αθήνα κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2017-2018 και δρομολογώντας τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών στη Θεσσαλονίκη. Στην Κέρκυρα, η Σχολή των Ξεναγών ήκμαζε μέχρι και το 2010, όπου τερματίστηκε η λειτουργία της, ενώ ακόμα και σήμερα το Υπουργείο Τουρισμού δεν έχει απαντήσει στις αιτιάσεις των διπλωματούχων ξεναγών για το πλαίσιο εισαγωγής των σπουδαστών στις σχολές ξεναγών.

Το ψέμα κ. Κόνσολα έχει κοντά ποδάρια και σας συνιστούμε να μην είστε οπαδός του. Ούτε για πρώτη φορά λειτούργησε δεύτερο τμήμα στη Σχολή Ξεναγών της Αθήνας επί ΝΔ, αντίθετα έγινε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019, ούτε επί Υπουργίας σας καθορίστηκε η αποκατάσταση λειτουργίας της Θεσσαλονίκης.

Για το μόνο που δεν είπατε την αλήθεια, είναι για αυτό που σας άφησε ως παρακαταθήκη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από την υπογραφή της σχετικής προκήρυξης.

Για το ΣΥΡΙΖΑ όμως, είναι αλήθεια πως στην εθνική τουριστική στρατηγική που οραματιζόμαστε η απουσία Σχολών Ξεναγών δεν είναι μόνον προβληματική, αλλά αποτελεί και ουσιαστικό μειονέκτημα για τον κλάδο. Είναι θετικό, το γεγονός ότι στο πλαίσιο μιας μίνιμουμ συναίνεσης για μία ενιαία τουριστική θεώρηση των πραγμάτων αξιοποιούνται προτάσεις και πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν και ενθαρρυντικό για λόγους πολιτικού πολιτισμού στη χώρα μας να είχατε το θάρρος ως κυβέρνηση και ως κόμμα να αναγνωρίσετε ότι καλό έπραξε ο πολιτικός σας αντίπαλος κατά την κυβερνητική του θητεία”

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ