Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Οι μεταφορές μαθητών απαιτούν εγρήγορση για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των όρων της οδικής ασφάλειας

Την ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται η Περιφερειακή Αρχή προκειμένου να εφαρμόζονται σωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα που διέπουν την μεταφορά των μαθητών καθώς και την ανάγκη εγρήγορσης για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχόμενου προβλήματος εξέφρασε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων κατά την έκτακτη συνεδρίαση του, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr, με αφορμή σχετικό θέμα που εισηγήθηκε η “ΑΝΑΣΑ”.

Δεδομένου ότι η κατάσταση είναι εξελισσόμενη, η Περιφερειακή Αρχή είναι σε συνεχή επαφή με το αρμόδιο Υπουργείο και αν χρειαστεί παρέμβαση η οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση θα γίνει άμεσα στους τομείς ευθύνης της, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής και Απασχόλησης Κώστας Ζορμπάς και κάλεσε τους φορείς να επικοινωνούν επι του θέματος με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.

Το κείμενο το οποίο υιοθετήθηκε είναι το ακόλουθο:

“Παρά τις ιδιάζουσες υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας covid-19, η μεταφορά μαθητών την φετινή χρόνια διεξάγεται ομαλά με ελάχιστα ειδικά προβλήματα και άμεσα αντιμετωπίσιμα.

Η Περιφερειακή Αρχή, ως έχει υποχρέωση, παρακολουθεί την εξέλιξη της διαδικασίας και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Διευθυντές των σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων για την
ενημέρωση και άμεση αντιμετώπιση του οποιουδήποτε τεκμηριωμένου προβλήματος δημιουργείται στους τομείς ευθύνης της.

Είναι επίσης σε συνεχή επαφή με τους Δήμους σχετικά με την καθαριότητα και απολύμανση των σχολικών χώρων.

Λόγω των ιδιαιτέρων υγειονομικών συνθηκών, η Περιφερειακή Αρχή οφείλει να εντείνει τους ελέγχους σχετικά με την τήρηση των προβλεπόμενων όρων στις συμβάσεις των μεταφορέων, όσον αφορά την προστασία των μαθητών (συνοδοί στα λεωφορεία μαθητών δημοτικών σχολείων).

Η Περιφερειακή Αρχή είναι σε επαφή με το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Υγείας, λόγω του ότι η κατάσταση της πανδημίας είναι εξελισσόμενη και ρευστή, για συνεχή ενημέρωση, παρέμβαση και συμπληρωματική ενέργεια και λήψη μέτρων, όπου και όταν χρειασθεί.

Η υγεία των παιδιών και η εκπαίδευσή τους είναι πρωταρχικό αγαθό και αυτό υπηρετεί η Περιφερειακή Αρχή.

Η ευθύνη όλων των φορέων, θεσμών και πολιτών είναι μεγάλη. Δεν δικαιολογείται για κανένα λόγο η ανασφάλεια στο εκπαιδευτικό σύστημα που προσπαθεί να δημιουργηθεί για μικροπολιτικούς λόγους στους μαθητές και τους γονείς τους”.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ