Ερώτηση Αλέκου Αυλωνίτη για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο

Share:

Το θέμα των ελλείψεων μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης με επίκαιρη ερώτηση του προς τον κ. Υπουργό Υγείας.

Ο κ.Αυλωνίτης τονίζει πως κατά τις τελευταίες προκηρύξεις για την πρόσληψη προσωπικού σε νοσοκομειακές μονάδες, στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας ξανά και ξανά, δεν διατίθεται καμία θέση μόνιμου ιατρού.

Επιπλέον, ο βουλευτής αναφέρει πως η Νεφρολογική Κλινική και η μονάδα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου της Κέρκυρας βρίσκεται διαρκώς σε καθεστώς υποστελέχωσης ειδικευμένου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η ανάγκη συνολικής επίλυσης του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου της Κέρκυρας είναι επιτακτική, ειδικά λόγω της αυξητικής τάσης που σημειώνει ο κορωνοϊός στη χώρα μας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
Θέμα : Καμία μέριμνα στελέχωσης Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας
Σε προκήρυξή του, το Υπουργείο Υγείας πριν από δύο μήνες για την πρόσληψη 70 μόνιμων ιατρών σε νοσοκομειακές μονάδες κυριότατα νησιωτικών περιοχών, δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την στελέχωση του Νοσοκομείου της Κέρκυρας. Ομοίως, καμία οργανική θέση δεν προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της αύξησης των θέσεων νοσηλείας στις ΜΕΘ σε πανελλαδικό επίπεδο. Στην τελευταία προκήρυξη 400 θέσεων μόνιμων ιατρών για όλη την Ελλάδα, στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας και πάλι, δεν διατίθεται καμία θέση μόνιμου ιατρού παρά τη νησιωτικότητα της περιοχής.
Αντίστοιχα, η Νεφρολογική Κλινική και η μονάδα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου της Κέρκυρας βρίσκεται διαρκώς σε καθεστώς υποστελέχωσης ειδικευμένου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Οι νεφροπαθείς ασθενείς τελικού σταδίου της Κέρκυρας δέχονται μοιραία τις αρνητικές για την κατάσταση της υγείας τους επιπτώσεις της κρατικής αδιαφορίας ως προς την ενίσχυση της σχετικής ιατρικής δομής του νοσοκομείου που επισκέπτονται καθημερινά. Η βελτίωση του επιπέδου ζωής τους βασίζεται στην έγκαιρη και αποτελεσματική λήψης της θεραπείας τους, ενώ η συστηματικότητά της είναι καταλυτικός παράγοντας για την παραμονή του κυριολεκτικά, στη ζωή.
Επειδή, η υποστελέχωση της μονάδας τεχνητού νεφρού με εκπαιδευόμενο επικουρικό προσωπικό ενέχει σημαντικές αδυναμίες για το νοσοκομειακό σύστημα και τη λειτουργία του που καταλήγει εις βάρος των νεφροπαθών ασθενών.
Επειδή, η αυξητική τάση που σημειώνει ο κορωνοϊός στη χώρα μας αλλά και η έλευση του χειμώνα κάνουν ακόμα πιο δύσκολες τις συνθήκες περίθαλψης αλλά και θεραπείας όλων των ασθενών, συνεπώς και πιο επιτακτική την ανάγκη συνολικής επίλυσης του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου της Κέρκυρας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Πότε σκοπεύετε να προκηρύξετε θέσεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας και πώς μεριμνάτε για την αντιμετώπιση των υψηλών απαιτήσεων λόγω της υγειονομικής πανδημίας του covid-19;
  2. Ποιος ο σχεδιασμός σας για τη στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και την αποτελεσματική της λειτουργία προς όφελος των αυξημένων αναγκών των νεφροπαθών ασθενών της Κέρκυρας ενόψει της χειμερινής περιόδου;
Previous Article

Σε τηλεδιάσκεψη με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκη συμμετείχε ο Αλέκος Αυλωνίτης

Next Article

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛ για την Χρυσή Αυγή

Σχετικά Άρθρα