Ξεχείλισε η αγανάκτηση για τους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη

Share:

Σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔκύριο Πωρτοψάλτη οι δικαιούχοι των Εργατικών κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη αναφέρουν:
“Την 19 Οκτωβρίου 2010 , διεξήχθη δημόσια κλήρωση 176 εργατικών κατοικιών στο συγκρότημα Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας , παρ’ όλο που το έργο δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί. Κάποιους μήνες μετά, οι δικαιούχοι κληθήκαμε από τον ΟΕΚ να παραλάβουμε ένα έγγραφο στο οποίο αναγραφόταν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία έπρεπε να προσκομίσουμε εντός ορισμένης προθεσμίας, για να τεκμηριώσουμε την ακρίβεια των δηλωθέντων στις αιτήσεις μας και να εγκριθεί το δικαίωμα μας στις κληρωθέντες κατοικίες.

Αφού ολοκληρώθηκε και αυτή η διαδικασία, αρκετά χρονοβόρα και κοστοβόρα, φτάσαμε στο σημείο που είμαστε σήμερα, δηλαδή να γνωρίζουμε ότι μας ανήκει μία κατοικία, να παραμένουμε μισθωτές ή φιλοξενούμενοι σε ξένα σπίτια και να μην γνωρίζουμε πότε επιτέλους θα παραλάβουμε το δικό μας σπίτι. Η χαριστική βολή για εμάς, ήταν η κατάργηση του ΟΕΚ και η απορρόφηση του από τον ΟΑΕΔ, γεγονός το οποίο μόνο να αυξάνει τις ανησυχίες μας μπορεί.

Από μελέτη σε μελέτη, από υπόσχεση σε υπόσχεση και από παράταση σε παράταση, κανείς μας δεν γνωρίζει αν, πως, πότε και σε τι κατάσταση θα παραλάβουμε επιτέλους τα σπίτια μας.

Όπως διαφαίνεται, κάποια στιγμή ίσως παραλάβουμε τις κατοικίες μας, θα τις χρεωθούμε ως νεόδμητες, θα έχουν περάσει τα μύρια όσα στο έλεος της εγκατάλειψης και των καιρικών συνθηκών, και πολύ φοβούμεθα ότι οι φθορές που θα έχουν υποστεί θα τις καθιστούν μη κατοικήσιμες.
Στην περίπτωση που δεν έχει περιέλθει σε γνώση σας, βρισκόμαστε λίγες μόνο μέρες πριν την συμπλήρωση δέκα ετών από την προαναφερθείσα κλήρωση και εκτός από υποσχέσεις τύπου σε << έξι μήνες θα έχουν παραδοθεί οι κατοικίες>>, ουδεμία ουσιαστική εξέλιξη έχει λάβει χώρα.-
Μέλη και εκπρόσωποι του συλλόγου μας, παρακολουθούν πολύ στενά την εξέλιξη του έργου με την ελπίδα της σύντομης αποπεράτωσης, και διαπίστωσαν ότι μόλις τον τελευταίο μήνα κάπως γίνεται μια προσπάθεια εντατικοποίησης των εργασιών, με απελπιστικά λίγους εργάτες ωστόσο, γεγονός το οποίο δεν μας αφήνει και πολλές ελπίδες για την τελευταία υπόσχεση που έχουμε λάβει, το ότι τα σπίτια μας θα είναι έτοιμα μέχρι και το τέλος του 2020.
Δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι για την ολοκλήρωση της κατασκευής του προμελετημένος σχεδίου αποχέτευσης, που περιλαμβάνει σύνδεση με το βιολογικό στο Σκάφωνα, το οποίο θεωρητικά έχει δρομολογηθεί. Ακόμα χειρότερα, δεν βλέπουμε να προχωράει η κατάσταση ούτε καν προς ολοκλήρωση της ενδιάμεσης λύσης, αυτής των στεγανών δεξαμενών, ώστε να έχουμε και την παραμικρή ελπίδα τήρησης αυτής της τελευταίας υπόσχεσης.
Επιθυμούμε μια συνάντηση μαζί σας , κατά προτίμηση στο χώρο του έργου, επικαλούμενοι και την καταγωγή σας από την Κέρκυρα, ώστε να ενημερωθούμε από εσάς για το τι μέλλει γενέσθαι, να συζητήσουμε τυχόν σημεία στα οποία ίσως να μην έχετε επαρκή πληροφόρηση από τους συνεργάτες, πάντα με την ελπίδα ότι θα είστε ο τελευταίος Διοικητής του ΟΑΕΔ με τον οποίο θα χρειαστεί να συνομιλήσουμε για αυτό το θέμα”.

Previous Article

Οι Ναζί στη Φυλακή … Δεν ξεχνάμε ! Έξω οι φασίστες από τους χώρους εργασίας, τα σχολεία και τις γειτονιές μας !

Next Article

Τη Δευτέρα κινητοποίηση της ΕΛΜΕ

Σχετικά Άρθρα