Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τη Δευτέρα κινητοποίηση της ΕΛΜΕ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΜΕ μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

“Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
σας υπενθυμίζουμε κάποια σημεία από την απόφαση της ΕΛΜΕ για τη στάση μας σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία:

  1. Από τα 12 υπό κατάληψη σχολεία, στα 3 δεν έγινε καν συνεδρίαση του Συλλόγου (ούτε βέβαια αποστολή προγράμματος τηλεκπαίδευσης), ενώ τα 9 καταδίκασαν είτε ομόφωνα είτε με μεγάλες πλειοψηφίες την εγκύκλιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η αντίδραση των συναδέλφων είχε ως αποτέλεσμα, πρόγραμμα να αποσταλεί μόνο από 2 σχολεία και μάλιστα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Συλλόγων Διδασκόντων τους.
  2. Στη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων (η οποία πρέπει να γίνει μέσα στο εργασιακό μας ωράριο) παίρνουμε αποφάσεις ότι δεν θα εφαρμόσουμε την ΥΑ ή εκμεταλλευόμαστε τη στάση εργασίας ώστε να μη γίνει η συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων και να μην αποσταλεί πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης (πρόγραμμα βγαίνει μόνο μετά από συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων).
  3. Εφαρμόζουμε την απόφαση της Ομοσπονδίας και της ΕΛΜΕ για 3ωρη + 3ωρη στάση εργασίας, τη Δευτέρα 5/10 σε σχέση με την εξ αποστάσεως στα υπό κατάληψη σχολεία και με κάθε τρόπο αρνούμαστε να την εφαρμόσουμε.
  4. Εκμεταλλευόμαστε τις απόφασεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, όπου έχουν βγει και αντιτίθενται στην εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 5 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 12 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ!”

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ