Μηταράκης στα Παραπολιτικά 90,1: Πολλαπλοί έλεγχοι σε δύο κατευθύνσεις για τις ΜΚΟ

Share:

«Πολλαπλοί έλεγχοι σε δύο κατευθύνσεις για τις ΜΗ Κυβερνητικές Οργανώσεις στη χώρα μας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι οι έλεγχοι αφορούν στη διαχείριση κονδυλίων από τις ΜΚΟ και εκείνες τις οργανώσεις που ενεργούσαν στην παράνομη είσοδο προσώπων στην Ελληνική επικράτεια.

Την ίδια στιγμή ανέφερε πως έχει σχηματιστεί δικογραφία για τέσσερις οργανώσεις.

Παράλληλα σημείωσε πως «έως το τέλος του χρόνου θα γίνει γνωστό ποιες ΜΚΟ θα μπορούν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα».

Για τις δομές ο κ. Μηταράκης δήλωσε πως «σε Σάμο, Κω και Λέρο έχουν βρεθεί ανάδοχοι» ενώ επισήμανε ότι «ως τον Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός στη Λέσβο».

Ακόμη ανέφερε πως «φέτος οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών έχουν μειωθεί σημαντικά».

Για την κόντρα που φέρεται να είχε με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα αναφορικά με το πόσο οι Θερμοπύλες είναι ενδεδειγμένος χώρος για τη δομή στη Φθιώτιδα, δήλωσε πως «περιμένουμε αντιπρόταση από την δημοτική αρχή διαφορετικά θα προχωρήσουμε».

 

 

Previous Article

Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν υπάρχει ούτε θέμα γενικού lockdown στην Ελλάδα ούτε κλείσιμου της εστίασης στην Αττική

Next Article

Πρόεδρος ΟΛΜΕ στα Παραπολιτικά 90,1: Την Πέμπτη η συνάντηση με την υπουργό Παιδείας για τις καταλήψεις

Σχετικά Άρθρα