Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βορίδης στα Παραπολιτικά 90,1 για υπόθεση Ζαρούλια: Η διαδικασία έπρεπε να διορθωθεί ώστε να μην υπάρχει αυτή η αστοχία

«Σήμερα ολοκληρώνονται οι δηλώσεις των παραγωγών για τις ζημιές που έχουν υποστεί από την κακοκαιρία Ιανός», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης τονίζοντας πως «έχει τελειώσει η καταγραφή του ζωϊκού κεφαλαίου».

Ο κ. Βορίδης σημείωσε πως το επόμενο βήμα είναι να «κινηθεί η διαδικασία γενναίας προκαταβολής από τον ΕΛΓΑ».

Ερωτηθείς για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας, τόνισε πως «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε τις αλλεπάλληλες επιθετικές ενέργειες της Άγκυρας».

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε πως «η Ευρώπη έχει εκφράσει την αλληλεγγύη προς την χώρα μας» ενώ – όπως είπε- «επισημαίνουν πως οι κυρώσεις είναι στο τραπέζι».

Παράλληλα ο υπουργός ανέφερε πως «η Τουρκία θα πρέπει να συζητήσει στο πλαίσιο που έχει αποφασιστεί διαφορετικά θα υπάρχει νέο ναυάγιο στις διερευνητικές». Κάλεσε δε την Τουρκία να αποδεχτεί τη βάση της συζήτησης που είναι το διεθνές δίκαιο.

Αναφορικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κ. Βορίδης δήλωσε πως «δεν μπορεί δίκες να διαρκούν πέντε χρόνια» ενώ είπε πως «θα πρέπει να ασχοληθεί κάποιος επίμονα με την επίλυση των θεμάτων αυτών».

Σε ό τι αφορά τυχόν παρεμβάσεις του πολιτικού κόσμου στη δίκη, είπε πως «όλοι μίλησαν για την εμπειρία την οποία έχουν αποκομίσει από την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο».

Για την κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής ενέργειας, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά έκανε μια νομική ενέργεια να συνδέσει διαφορετικές ποινικές πράξεις από τα μέλη της Χρυσής Αυγής».

Για την υπόθεση της κ. Ζαρούλια, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε πως «η διαδικασία έπρεπε να διορθωθεί ώστε να μην υπάρχει αυτή η αστοχία» ενώ αναφέρθηκε στα Παραπολιτικά που αποκάλυψαν το θέμα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ