Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Χρειαζόμαστε ένα Επιμελητήριο δυνατό

Με νέα επιστολή του προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γιώργο Χονδρογιάννη, ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, απαντά σ’ όσα εξέφρασε ο τελευταίος σε επιστολή του, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία του ως «απρόκλητη ανάμειξη στα εσωτερικά ενός δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου».
Ο Βουλευτής τονίζει, πως με την αρχική επιστολή προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, που κοινοποίησε και σ’ όλα τα μέλη του Δ.Σ., ένιωσε την ανάγκη να αναδείξει, ότι η τακτική που ακολουθείται δεν ενδυναμώνει τον θεσμό και δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων που οι καιροί απαιτούν. Αυτός ήταν και ο λόγος, για τον οποίο ενθάρρυνε με την αρχική επιστολή του, τον πρόεδρο, όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά σ’ αυτήν, «να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, ώστε το Επιμελητήριο να γυρίσει άμεσα σελίδα, να εξαντλήσετε κάθε περιθώριο, ώστε να ανακτηθεί η κλονισμένη εμπιστοσύνη της βάσης των μελών στη διοίκηση, λαμβάνοντας υπόψη ακόμα και το ενδεχόμενο των έκτακτων εκλογών για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου» προκειμένου να δοθούν λύσεις στον επιχειρηματικό κόσμο και απαντήσεις στην τοπική κοινωνία.
«Το Επιμελητήριο οφείλει να ανασυνταχθεί, να ξεπεράσει τα εσωτερικά του προβλήματα. Οι διαδοχικές παραιτήσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και η αναπλήρωσή τους ή μη από αντικαταστάτες με λιγότερο έρεισμα στο σώμα των μελών, όπως αποδεικνύεται από την αποδοχή των συναδέλφων τους στις περασμένες εκλογές, αποδυναμώνει την ίδια τη δυναμική του Διοικητικού Συμβουλίου καθημερινά», σημειώνει στην επιστολή του ο Βουλευτής και συνεχίζει: «Η κοινωνία της Κέρκυρας απαιτεί δυνατή και στεντόρεια τη φωνή των Επιχειρηματιών της, πέρα και πάνω από πολιτικές ή προσωπικές διαφωνίες ή ακόμα και από εσωκομματικές διαφωνίες, προσκόμματα, και σκοπιμότητες. Η Κέρκυρα χρειάζεται όσο ποτέ, ένα Επιμελητήριο που θα εντρυφήσει το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στον επιχειρηματικό κόσμο. Σήμερα, δυστυχώς, μόνο αυτό δεν βλέπουμε, καθώς κάθε αξιόλογη προσπάθειά σας, ακόμα και οι όποιες σημαντικές πρωτοβουλίες που κατά καιρούς έχετε πάρει ως διοίκηση, μειώνονται και απαξιώνονται μέσα στον κυκεώνα των δραματικών διοικητικών εξελίξεων που βιώνει ο θεσμός».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ