Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εργατικό κέντρο Κέρκυρας: Οι οδηγοί ΤΑΞΙ στο περιθώριο.

Μέσα σε αυτήν την τεράστια αναστάτωση που έχει προκαλέσει στον εργασιακό χώρο η πανδημία, μία πραγματικά μεγάλη αδικία συνεχίζει να συντελείται εις βάρος ενός συγκεκριμένου κλάδου συναδέλφων μας, αφού καμία από τις έκτακτες κυβερνητικές νομοθετήσεις δεν έχει ασχοληθεί με το πρόβλημα. Οι μισθωτοί οδηγοί ΤΑΞΙ της Κέρκυρας (σαφώς και άλλων νησιωτικών περιοχών), μη όντας χαρακτηρισμένοι ως εποχικοί εργαζόμενοι, παρότι εργάζονται ετησίως από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβρη, δεν μπορούν να επωφεληθούν από τη ρύθμιση που θέτει τα 50 ένσημα ως κατώτατο όριο για τη λήψη ανεργίας.

Επιπλέον, οι συνάδελφοι εξακολουθούν να χρειάζονται 175 ένσημα, ένας αριθμός ο οποίος όμως είναι μαθηματικά αδύνατος φέτος. Η άμεση σύνδεση του επαγγέλματος με τον Τουρισμό, η κατακόρυφη πτώση του οποίου έπληξε ανεπανόρθωτα και αυτόν τον κλάδο, αλλά και η «νεκρή» περίοδος της καραντίνας την άνοιξη, κατέστησε αυτό το όριο των 175 ενσήμων ανέφικτο για οποιονδήποτε οδηγό.

Εκπροσωπώντας το Σωματείο των συναδέλφων μας οδηγών ζητάμε από την Κυβέρνηση να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημά τους και στους βουλευτές του νησιού μας να σταθούν αρωγοί αγώνα που έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες για νομοθέτηση μιας ειδικής ρύθμισης που να τους δίνει τη δυνατότητα να λάβουν κι αυτοί επίδομα ανεργίας με 50 ένσημα, όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους εποχικούς εργαζόμενους στον Τουρισμό.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ