Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παναγιώτης Παπαδάτος: “Εφαρμόζουμε τις νομοθετικές διατάξεις και εγκυκλίους που μας αποστέλλονται”.

Η απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στο αίτημα των 19 συμβούλων του Συμβουλίου.

Αγαπητές & Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Για πολλοστή φορά καταγράφουμε πως διανύουμε μια περίοδο κρίσης, με πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά τόσο σε τοπικό (καθημερινά σχεδόν έχουμε κρούσματα), σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια περίοδο που απαιτεί ψυχραιμία κι απόλυτη τήρηση όσων συστήνουν οι επιστήμονες και η Πολιτεία.

Αυτή ήταν και εξαρχής η στάση της Δημοτικής Αρχής. Να είναι απόλυτα συμβατή με τις οδηγίες των παραπάνω φορέων. Στην κατεύθυνση αυτή εφαρμόζουμε τις νομοθετικές διατάξεις και εγκυκλίους που μας αποστέλλονται.

Σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (την οποία σας έχουμε κοινοποιήσει) με αριθμό πρωτ. 60249/22-9-2020 και τίτλο: «Συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου και λοιπών συλλογικών οργάνων των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού», διευκρινίζεται ότι κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον
περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, τα συλλογικά όργανα των Δήμων (δημοτικό συμβούλιο – οικονομική επιτροπή – επιτροπή ποιότητας ζωής, κ.λ.π.), συνεδριάζουν είτε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε δια περιφοράς.

Περαιτέρω σε ότι αφορά τη δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών, συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων, κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστεί ότι αυτή λαμβάνει χώρα υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων μέτρων αναφορικά με τις συναθροίσεις σε δημοσίους κλειστούς χώρους, είτε σε συγκεκριμένες περιοχές είτε στο σύνολο της χώρας.

Σε καμία παράγραφο των κατά καιρούς εγκυκλίων (όλων) σχετικών με τα ως άνω, δεν τίθεται το δίλημμα ότι κάποιος τρόπος επιλογής συνεδρίασης υπερτερεί έναντι άλλου ή είναι λιγότερο δημοκρατικός από τον άλλο. Στον δια περιφοράς, (και με δεδομένο ότι έχουν αποσταλεί όλες οι εισηγήσεις) δίνεται η δυνατότητα και της επιστολικής ψήφου όπου ο κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να καταθέσει την ψήφο του ηλεκτρονικά και παράλληλα να την αιτιολογήσει. Σημειωτέον ότι η διαδικασία έχει ενισχυθεί τόσο με τηλεφωνική συσκευή ανοικτής ακρόασης όσο και με την παρουσία του προεδρείου.

Αγαπητές & Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Κατανοητό, πως όλοι μας, ως άνθρωποι και ως κοινωνία, ζούμε οριακές καταστάσεις, που για να τις αντιμετωπίσουμε απαιτούνται, με ενότητα και λογική, ρεαλιστικές και άμεσες αντιδράσεις. Σ αυτή την κατεύθυνση, είμαστε υποχρεωμένοι όσο διαρκούν αυτά τα περιοριστικά μέτρα και οι απαγορεύσεις, εν γνώσει των συνεπειών και σε απόλυτη εφαρμογή του νόμου, οι όποιες εντολές και συστάσεις των αρμοδίων και της Πολιτείας να τηρούνται απαρέγκλιτα.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Βόρειας Κέρκυρας

Παναγιώτης Παπαδάτος».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ