Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πρόεδρος ΟΛΜΕ στα Παραπολιτικά 90,1: Την Πέμπτη η συνάντηση με την υπουργό Παιδείας για τις καταλήψεις

Συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα έχουν την Πέμπτη οι καθηγητές όπως αποκάλυψε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Ζούμε Αληθινά» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

Ο κ. Τσούχλος ανέφερε πως «χθες επικοινώνησε η γενική γραμματέας του υπουργείου για να κλείσει το ραντεβού ενώ μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα των καταλήψεων».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θεόδωρου Τσούχλου στα Παραπολιτικά 90,1:

«Μετά από τη μεγάλη πίεση της ΟΛΜΕ όλες αυτές τις ημέρες για συνάντηση χθες το απόγευμα επικοινώνησε μαζί μου η Γενική Γραμματέας και μου είπε ότι η υπουργός θα μας συναντήσει την Πέμπτη. Είχαμε στείλει μια τελευταία επιστολή την Παρασκευή που λέγαμε πια στην κα υπουργό ότι «αφού δεν μας δέχεσαι θα έρθουμε εμείς» και νομίζουμε ότι εκεί πλέον κατάλαβε ότι θα ήταν πολύ άσχημο τις επόμενες ημέρες η ΟΛΜΕ να βρίσκεται έξω από το υπουργείο με τα ΜΜΜ, να κρούουμε την θύρα του υπουργείου και να μην μας ακούει κανένας. Έτσι αποδέχτηκε αυτό το αίτημα και είναι θετική ενέργεια και αυτό πιστώνεται στα θετικά της υπουργού», σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

«Πρέπει να κάνουμε συζήτηση για τις απουσίες, για τις καταλήψεις», τόνισε ο κ. Τσούχλος.

Για την τηλεκπαίδευση, ανέφερε: «Η μεγάλη πλειοψηφία των καθηγητών δεν έχει ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία διότι αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια και των συλλόγων να συζητήσουν με τα παιδιά ώστε όπου είναι δυνατόν να λυθούν κάποια ζητήματα και να λήξουν και οι καταλήψεις. Δεν θα μπει η κα υπουργός την άλλη εβδομάδα στην αίθουσα, θα μπω εγώ και πως θα κοιτάξω τα παιδιά στα μάτια όταν ξέρουν ότι τους κατασκόπευα, τους έβαζα απουσίες, τους τιμωρούσα δεν είναι απλό πράγμα.Ο ρόλος ο δικός μας είναι εκπαιδευτικός και παιδαγωγικός δεν είναι ρόλος ανακριτικών αρχών ή άλλων τέτοιων καταστάσεων».

Ερωτηθείς ποια είναι η στάση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, δήλωσε: «Γενικώς το κεντρικό όργανο των Γονέων και Κηδεμόνων είναι μαζί με τα παιδιά. Από τον Αύγουστο που ξεκίνησε όλη αυτή η διαδικασία και αυτοί ζητούν τα ίδια που ζητούσε η ΟΛΜΕ δηλαδή το διαχωρισμό των τμημάτων, την καθαριότητα, τους εκπαιδευτικούς. Από εκεί και πέρα υπάρχουν επιμέρους σύλλογοι και υπάρχουν και γονείς που ορισμένες φορές ξεπερνούν τα όρια από άγχος, από αγωνία, από τη θέληση του παιδιού τους και εκεί έχουμε τα θλιβερά γεγονότα που καταδικάζουμε. Ο ρόλος του γονέα δεν είναι να πηδάει τη μάντρα ή να μπαίνει στην αυλή του σχολείου με τρόπο που δεν είναι ο καλύτερος. Ο ρόλος του γονέα είναι συμβάλει, να συζητήσει με τα παιδιά και να τα πείσει για το καλύτερο ή να αγωνιστεί μαζί με αυτά για το καλύτερο».

Αναφορικά με τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την κα υπουργό, σημείωσε: «Το βασικό είναι να δούμε τι σκέφτεται η υπουργός γιατί αν μας καλεί μόνο και μόνο για να πει ότι μας κάλεσε είναι το χειρότερο βήμα που θα κάνει. Ελπίζουμε να μας καλεί ώστε όλες οι πλευρές να κάνουμε τις αναγκαίες υποχωρήσεις και τις αναγκαίες συνθέσεις».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ