Ο Αλέκος Αυλωνίτης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Share:

Ενόψει της επικείμενης έκδοσης απόφασης από το Εφετείο Αθηνών για τηνδίκητης Χρυσής Αυγής ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης δήλωσε τα εξής :

« Αύριο στο Εφετείο Αθηνών θα ακουστεί η απόφαση της πολύχρονης δίκης του νεοναζιστικού μορφώματος, της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι μόνον, η στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, είναι οι δεκάδες αιματηρές απόπειρες κατατρομοκράτησης, βίας και ανθρωποκτονίας μεταναστών, προσφύγων και ημεδαπών αντιφρονούντων από οργανωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής που δεν επιτρέπουν καμία αμφιβολία για το μέγεθος και το μένος της εγκληματικής τους δράσης.

Είναι και κάτι άλλο, που οφείλουμε να μην ξεχνάμε ποτέ. Είναι ο κοινοβουλευτικός μανδύας που επιχείρησαν να ντύσουν οι εύσωμοι  τύποι της Χρυσής Αυγής την αποκρουστική τους ιδεολογία για τη Δημοκρατία μας και τους θεσμούς της. Όπως είναι και η αισχρή κατήχηση που επιδίωξαν να κάνουν σε έναν λαό που απεχθάνεται τη βία, τη μισαλλοδοξία, το φανατισμό και το φόβο μέσα στη χώρα του. Για αυτό και η έξοδός τους από το ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας με την κρίση της λαϊκής ετυμηγορίας υπήρξε ηχηρή απάντηση στο κύμα νεοφασισμού της συντηρητικής Ευρώπης.

Το βλέμμα της παγκόσμιας κοινότητας είναι στραμμένο στην αυριανή ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου που μπορεί και πρέπει να επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας και κόσμος όλος μπορεί και πρέπει να ελπίζει στη ανόθευτη απονομή δικαιοσύνης μέσα σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και ισότητας.

Η δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θεωρώ ότι θα  βασίζεται σε γεγονότα και όχι σε ερμηνείες για τις ενέργειες των νοσταλγών του ναζισμού και του φασισμού στη χώρα μας. Για αυτό και έχει όλες τις βάσιμες και τυπικές προϋποθέσεις να αποτελέσει μια ιστορική απόφαση για την ελληνική δικαιοσύνη. Το αυριανό προσκλητήριο στο Εφετείο της Αθήνας είναι προσκλητήριο για τη δημοκρατία μας, είναι κάλεσμα προσφοράς στη μακρά παρακαταθήκη των λαϊκών μας αγώνων.»

Previous Article

Ιστορική απόφαση του δικαστηρίου αφού η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση.

Next Article

Νέα Κοινοβουλευτικά Καθήκοντα του Στέφανου Γκίκα

Σχετικά Άρθρα