Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα στα Παραπολιτικά 90,1 – Δίκη Χρυσής Αυγής: Το νούμερο ένα ζητούμενο είναι να καταδικαστούν όλοι

«Ο λόγος που οι χρυσαυγίτες μισούνε τόσο πολύ και τον Παύλο και την οικογένειά του είναι γιατί ξέρανε ότι ήταν η αρχή του τέλους τους», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Ελληνοφρένεια» με τον δημοσιογράφο Θύμιο Καλαμούκη, η μια εκ των δικηγόρων της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, ενόψει της αυριανής απόφασης που αναμένεται να εκδοθεί από την πρόεδρο του δικαστηρίου.

Αναφορικά με την αυριανή δίκη της Χρυσής Αυγής, η κ. Τομπατζόγλου ανέφερε ότι «η έδρα έχει ανακοινώσει ότι θα ανέβει στις 11, δεν θα υπάρχει κοινό μέσα στην αίθουσα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες».

«Δεν θα επιτραπεί δηλαδή εκτός από τους δημοσιογράφους, τους δικηγόρους και τους πολιτικώς ενάγοντες δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε άλλο κόσμο και στους κατηγορουμένους φυσικά όσοι αποφασίσουν να έρθουνε. Θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα έξω από την αίθουσα και ελέγχου αλλά και περιμετρικά του δικαστηρίου», διευκρίνισε η ίδια, ενώ επισήμανε πως «η διαδικασία θα τραβήξει πολλές ώρες».

«Το νούμερο ένα ζητούμενο είναι να καταδικαστούνε όλοι, και τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», τόνισε η δικηγόρος.

Ωστόσο – όπως είπε- υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρχουν διακυμάνσεις στις ποινές με βάση τις κατηγορίες διότι διαφορετική τιμωρία έχει η κατηγορία της συμμετοχής και διαφορετική της διεύθυνσης.
«Το ζήτημα είναι η επιμέτρηση της ποινής κρίνεται μετά την αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών, πράγμα που σημαίνει ότι μετά την απόφαση το αθώος ή ένοχος και στην ενδεχόμενη περίπτωση του ενόχου θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και ποιο θα είναι το ύψος της ποινής που θα επιβληθεί», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Μετά από πεντέμισι χρόνια διαδικασίας και με ένα τεράστιο όγκο αποδεικτικών μέσων που χρησιμοποιήσαμε και εμείς και υπήρχαν και στο βούλευμα όπως μπορεί να αντιληφθεί ο κάθε άνθρωπος δεν μιλάμε για μια δικογραφία η οποία είχε σαθρά θεμέλια. Αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν κενά αποδεικτικά συμπληρώθηκαν με τα έγγραφα και τους μάρτυρες και τα στοιχεία που προσκόμισε η Πολιτική Αγωγή», επισήμανε η κ . Τομπατζόγλου.

«Για εμάς όλα αυτά τα στοιχεία είναι «όπλα» στα χέρια των δικαστών για να βγει μια απόφαση που όχι απλά ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα για λόγους ηθικής ικανοποίησης του κόσμου αλλά και νομικά είναι μια απόφαση που θα είναι δεμένη», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα ποια είναι η ψυχολογία της οικογένειας Φύσσα, απάντησε: «Έχει επικρατήσει σταδιακά όσο πλησίαζαν οι μέρες φοβερό άγχος. Οι άνθρωποι είναι και ψυχολογικά εξαντλημένοι από το μακρό της διαδικασίας την οποία τη στήριξαν όλοι τους. Η κα Φύσσα απλά περιμένει να περάσουν οι ώρες».

«Ο λόγος που οι χρυσαυγίτες μισούνε τόσο πολύ και τον Παύλο και την οικογένειά του είναι γιατί ξέρανε ότι ήταν η αρχή του τέλους τους. Δηλαδή δεν είναι μονάχα αυτά που συμβολίζει η Μάγδα αυτή τη στιγμή και αυτά που συμβολίζει ο Παύλος είναι ότι γνωρίζουμε ότι ήταν το σημείο μηδέν για εκείνους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η αρχή του τέλους αυτού του σχηματισμού.Το ζήτημα της παραδειγματικής τιμωρίας και για την πολιτική αγωγή και νομίζω και για την κοινωνία, δεν είναι η εξαφάνιση δια μαγείας του φασισμού, είναι σε πρώτη φάση η εξαφάνιση συγκεκριμένων ανθρώπων από την κοινωνία, με τα τάγματα εφόδου, και ο δεύτερος στόχος μας θα πρέπει να είναι ως κοινωνία και η αποτροπή του συνολικότερου εκφασισμού που προέρχεται και από τη ρητορική και κυβερνητικών στελεχών και άλλων σχηματισμών», συμπλήρωσε κατηγορηματικά.

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ