Ανοιχτή επιστολή του Διευθυντή Χειρουργικής του Νοσοκομείου για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα

Share:

Προς τους πολίτες της Κέρκυρας

Εργάζομαι επί 32 χρόνια ως ειδικός χειρουργός στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας και όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκα άψογα για το καλό του Νοσοκομείου και των ασθενών πολιτών που με είχαν ανάγκη με δεκατρείς (13) Διοικήσεις του Ιδρύματος, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Με κόπους, θυσίες ξενύχτια, χαρές και λύπες, τα κατάφερα, θέλω να πιστεύω, μαζί με τους συνεργάτες μου να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.
Ως χειρουργός, τα τελευταία χρόνια διευθυντής του χειρουργικού τμήματος και μέχρι πρότινος τομεάρχης του χειρουργικού τομέα, δούλεψα με γνώμονα την ασφάλεια προσέχοντας ιδιαίτερα την ασηψία.
Μετά την άδικη τιμωρία-πειθαρχική ποινή που μου επέβαλε πρόσφατα ο Διοικητής του Νοσοκομείου κλονίστηκε σοβαρά η υγεία μου, είμαι σε αναρρωτική άδεια και δεν δύναμαι προς το παρόν να προσφέρω και να ανταπεξέλθω στις ιατρικές μου υποχρεώσεις.
Ειδικότερα ο Διοικητής του Νοσοκομείου ενήργησε αυθαίρετα, παράνομα και καταχρηστικά χωρίς την διενέργειαένορκης διοικητικής εξέτασης(ΕΔΕ), χωρίς ενημέρωση του Δ.Σ. και χωρίς ενημέρωση της διευθύντριας ιατρικής υπηρεσίας.Παρόλο που ο ίδιος με διαβεβαίωσε ότι κατάλαβε τις προφορικές και γραπτές εξηγήσεις που του παρείχα, με τιμώρησε πειθαρχικά με την αιτιολογία ότι από αμέλεια ως διευθυντής του Χειρουργικού Τμήματος υπέγραψα για τις 2/7/2020 το τακτικό πρόγραμμα χειρουργείου του χειρουργικού τμήματος και όρισα να γίνει τρίτη στη σειρά και όχι πρώτη, όπως ο ίδιος έκρινε αυθαίρετα και αναιτιολόγητα ότι έπρεπε να ορίσω, μία χειρουργική επέμβαση ασθενούς που αφορούσε στο παχύ έντερο. Η εν λόγω επέμβαση τελικά αναβλήθηκε με ευθύνη άλλου ιατρού και όχι με δική μου ευθύνη και δεν διενεργήθηκε την ημέρα εκείνη, μολονότι η ασθενής είχε μεταφερθείστο χειρουργείο στις 11.00 π.μ.

Ζητώ συγνώμη από όλους εσάς που με εμπιστευτήκατε και σας ενημερώνω ότι προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της υγείας σας, θα σας βοηθήσουν οι επιμελητές μου, όσο απουσιάζω.

Ευχαριστώ για την κατανόηση

Κέρκυρα 6/10/2020

Καλλίνικος Χριστοδούλου
Διευθυντής χειρουργικής
Νοσοκομείου Κέρκυρας

Previous Article

Κορονοϊός: Στα ύψη και πάλι η Αττική – Πού εντοπίζονται τα 399 νέα κρούσματα. Κανέναν κρούσμα στη Κέρκυρα

Next Article

Συνελήφθη ημεδαπός για απειλή και άσκηση βίας κατά αστυνομικών

Σχετικά Άρθρα