Ο Αλέκος Αυλωνίτης για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Share:

Με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Το ξέσπασμα του συγκεντρωμένου κυρίως νεαρού πλήθους και κόσμου σε χειροκροτήματα με την έναρξη της ανακοίνωσης της δικαστικής απόφασης για τη δράση της Χρυσής Αυγής είναι αρκετό για να περιγράψει και τον προσωπικό μου ενθουσιασμό για την τελική έκβαση της δίκης.
Είμαι ειλικρινά ενθουσιασμένος και συγκινημένος για την απόφαση ενοχής με το οποίο έκρινε σήμερα, το ελληνικό δικαστήριο τα πρόσωπα που τραυμάτισαν, πλήγωσαν και δηλητηρίασαν την ελληνική κοινή γνώμη, το πολιτικό μας σύστημα και τους θεσμούς της Δημοκρατίας μας με την ιστορικά, ηθικά και πολιτικά ηττημένη αποκρουστική τους ιδεολογία.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό για το νεοναζιστικό μόρφωμα και αναμένεται σύντομα να φτάσει στο σημείο μηδέν που συνεπάγεται την οριστική, τελεσίδικη και μη αναστρέψιμη καταδίκη της εγκληματικής ηγεσίας και των στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Η πλήρης δικαίωση της Μάγδας Φύσσα, των συγγενών και οικείων όσων το νήμα της ζωής κόπηκε από το αδίστακτο μαχαίρι της Χρυσής Αυγής, όσων προσωπικά έζησαν τη βία και τον τρόμο των επιθέσεων των στελεχών της, είναι αδιαμφισβήτητη.
Δεν είναι αθώοι, είναι ένοχοι. Από σήμερα, είναι και θέση του ελληνικού δικαστηρίου, η οποία δεν είναι μόνον ιστορική, είναι και διδακτική”

Previous Article

Ο Γιάννης Κοντός για την καταδικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής

Next Article

Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με τον Διοικητή της ΥΠΑ Γιώργο Δριτσάκο

Σχετικά Άρθρα